Deputatul PNL Valeria Schelean condamnă decizia parlamentarilor de a respinge includerea legii traseismului pe ordinea de zi: PSD sfidează o decizie a CCR

Publicat: 10 02. 2015, 22:09
Foto: expressdebanat.ro

După ce preşedintele Klaus Iohannis a criticat de la tribuna Parlamentului ordonanţa care le-a permis aleşilor locali să schimbe partidul, deputatul PNL Valeria Schelean condamnă decizia parlamentarilor de a respinge includerea pe ordinea de zi a Comisiei Juridice, de Disciplină și Imunități din Camera Deputaților a proiectului de lege pentru respingerea OUG nr. 55/2014, declarată neconstituțională de către CCR, scrie Știri pe surse.

„Gestul parlamentarilor PSD arată că aceștia vor să treacă sub tăcere rezolvarea unei situații generate de disprețul domnilor Ponta și Dragnea la adresa statului de drept. Deși termenul pentru adoptarea tacită a proiectului de către Camera Deputaților este 11 februarie, majoritatea parlamentară a decis să nu discute acest proiect de lege, știut fiind că ar trebui să reglementeze și o soluție juridică pentru ce se va întâmpla cu aleșii locali care au ales să schimbe partidul în cele 45 zile pe care le prevedea OUG”, declară Valeria Schelean.

Deputatul PNL acuză PSD că pregătește adoptarea tacită în Camera Deputaților a legii de respingere a OUG nr. 55/2014 și îngroparea acesteia în Senat.

”Pesediștii vor să exploateze prevederea legală potrivit căreia nu se mai organizează alegeri locale parțiale cu mai puțin de un an înainte de termen”, a spus Valeria Schelean.

”Le cer parlamentarilor puterii să-și asume consecințele derapajul constituțional din 2014, să discute efectele OUG nr. 55/2014 în Parlament și să voteze în favoarea pierderii mandatelor traseiștilor politici. Orice altă soluție încalcă spiritul și literea deciziei CCR și va trebui adusă în atenția instanței de contencios constituțional”, a concluzionat deputatul PNL.