Deputatul PNL Grigore Crăciunescu, urmărit penal pentru conflict de interese

Publicat: 21 03. 2013, 09:18

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de 
deputatul PNL Grigore Crăciunescu pentru conflict de interese.

Sesizarea a fost făcută de Agenția Națională de Integritate.

În cadrul unei intervenții telefonice în exclusivitate pentru Știrile B1 TV, Grigore Crăciunescu a declarat că nu se află într-un conflict de interese, iar totul a fost pus la cale de câteva persoane care vor să se răzbune.

„Eu nu cred că sunt într-un conflict de interese, firma pe care o are băiatul meu, o societate medicală, nu are nicio legătură cu primăria. Era un contract de închiriere în care se afirmă că plătim niște bani la primărie, deci nu sunt bani luați de la primărie, ci din contră, plătiți, niște chirii. Cu siguranță este vorba despre o răzbunare a unor persoane despre care vă voi da mai multe detalii”, a spus deputatul PNL.

Procurorii susțin că Grigore Crăciunescu, în calitate de primar al orașului Pașcani în perioada 2008 – 2012, a îndeplinit acte şi a participat la luarea de decizii prin care s-a realizat în mod direct un folos material pentru fiul său.

Astfel, învinuitul a perfectat, cu încălcarea dispoziţiilor legale, mai multe contracte cu societăţi comerciale în care figurează ca acţionar principal şi/sau administrator fiul său.

Deputatul PNL este al 16-lea parlamentar învinuit pentru conflict de interese în ultimele luni și al treilea în această săptămână.

Grigore Crăciunescu, urmărit penal pentru conflict de interese

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: