Deputatul PNL Grigore Crăciunescu a fost trimis în judecată

Deputatul PNL Grigore Crăciunescu a fost trimis în judecată

Deputatul PNL Grigore Crăciunescu a fost trimis în judecată, joi, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, relatează B1 TV.

Acesta este acuzat de conflicte de interese după ce, fostul primar al municipiului Pașcani, a făcut mai multe contracte cu firma fiului său.

Inculpatul Crăciunescu Grigore, în calitate de primar al municipiului Paşcani, a perfectat un număr de 9 acte juridice cu societăţi comerciale (în cadrul uneia dintre acestea  activând până la momentul dobândirii calităţii de primar) al căror reprezentant legal era fiul său, realizându-se, astfel, un folos material pentru acesta, la diferite intervale de timp”, potrivit unui comunicat al Parchetului.

De menţionat este şi faptul că unul dintre aceste acte juridice vizează concesiunea prin încredinţarea unei suprafeţe de teren intravilan, situat vis-a-vis de primăria oraşului Paşcani şi în imediata vecinătate a sediului uneia dintre societăţile comerciale al căror administrator era fiul inculpatului. Atribuirea suprafeţei de 110 mp de teren s-a realizat prin concesionare directă, fără licitaţie publică, pentru o perioadă de 25 de ani, la un preţ de 219 €/an (faţă de preţul stabilit într-un proiect iniţial al concesiunii de 1021 €/an), pentru construirea unei parcări ce urma să deservească laboratorul de analize medicale care aparţinea familiei inculpatului”, se mai arată în comunicat.

 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`