Deputatul PNL Ben Oni Ardelean, incident pe aeroportul din Seul: Vameșii sud-coreeni i-au interzis accesul cu salam, tobă și alte produse din carne de porc

Publicat: 26 12. 2022, 13:47
Foto: Ben Oni Ardelean / Facebook

Deputatul PNL Ben Oni Ardelean, unul dintre numeroșii politicieni care au mers zilele trecute în Coreea de Sud, a fost protagonistul unui incident pe aeroportul din Seul. El a vrut să le ducă românilor din această țară mai multe produse tradiționale din carne de porc, dar nu a fost lăsat de vameși. El a confirmat informațiile pentru G4Media, punctând că nu a fost un incident de securitate.

Ben Oni Ardelean nu a fost lăsat să intre în Coreea de Sud cu mai multe produse tradiționale din carne de porc

Ben Oni Ardelean a încercat să intre în Coreea de Sud cu salam, tobă și alte preparate pe bază de carne de porc, dar vameșii de pe aeroportul din Seul i-au interzis accesul cu acestea din cauza regulilor stricte sanitar-veterinare.

„Era în preajma Crăciunului și urma întâlnirea cu comunitatea română, am luat în bagajul de cala câteva produse românești cu etichetă. Nu a fost nimic de casă, toate erau cumpărate din supermaket: brânză, cașcaval, salam. Cei de acolo au considerat că produsele cu carne nu pot intra în Coreea de Sud, chiar dacă erau produse etichetate. M-au lăsat să intru doar cu brânzeturi, fără produsele din carne”, a declarat deputatul PNL, pentru G4Media.

El a insistat că nu a fost un incident de securitate și că avea factură pentru produsele respective: „Nu a fost un incident de securitate, dar cei de acolo au considerat că produsele cu carne nu pot intra în Coreea de Sud, chiar dacă erau cu etichetă, aveam factură pentru ele”.

Mare delegație de politicieni români în vizită în Coreea de Sud

Amintim că, în perioada 21 – 23 decembrie, mai mulți politicieni români s-au aflat în vizită în Coreea de Sud.
Din partea PNL au mers, printre alții: președintele partidului, premierul Nicolae Ciucă, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, și ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Iar din partea PSD au mers: Marcel Ciolacu, liderul partidului și președintele Camerei Deputaților, vicepremierul şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, Alfred Simonis, liderul deputaților social-democrați, și Eugen Bejinariu, preşedintele Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului în domeniul securităţii naţionale.

Ciucă și Ciolacu au discutat cu președintele parlamentului sud-coreean și cu premierul acestei țări. De asemenea, cei doi au vizitat zona demilitarizată dintre cele două state coreene.