Deputatul Iulian Bulai (USR), președinte al Comisiei de cultură, postare jenantă de Ziua Culturii. După ce s-a folosit de numele lui Eminescu pentru promovarea propriei agende, i-a făcut și o „urare” bizară: „La mulți ani, Mihai!”

Publicat: 15 01. 2021, 15:06
foto: Facebook @ Iulian Bulai

Iulian Bulai, președintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților, a fost autorul unui mesaj deplasat de Ziua Culturii Naționale, care coincide cu ziua nașterii lui Mihai Eminescu. Deputatul USR nu numai că s-a folosit de numele marelui poet național pentru a-și promova propria agendă politică, dar i-a și urat „la mulți ani” lui Mihai Eminescu, deși acesta a murit în urmă cu aproape un secol și jumătate. Mai mult decât atât, în „urare”, Iulian Bulai i s-a adresat cu prenumele.

Postarea jenantă a deputatului Iulian Bulai (USR), președintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților, de Ziua Culturii

„Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi:

– ar fi semnat pentru “Fără penali în funcții publice”.

– ar fi eliminat pensiile speciale.

– ar fi desființat inspectoratele școlare, pe care le știa bine.

– ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentru a ajunge mai repede de la Iași la Viena.

– ar fi reformat radical TVR, SRR și CNA.

La mulți ani, Mihai!

Mulțumim pentru moștenirea primită de la tine!”, a scris deputatul USR Iulian Bulai, președintele Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informaredin Camera Deputaților.

Nu este, totuși, primul mesaj jenant pe care îl lansează Iulian Bulai cu ocazia unei sărbători. În marja Crăciunului din anul 2019, deputatul USR se arăta de părere că Iisus Hristos provine „dintr-o familie foarte ciudată”.

„Un copil. Sărac şi provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinereţe şi o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinţii lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinţii să fi fost căsătoriţi, doar logodiţi. Naşterea lui arată extradordinarul, dar şi limitele societăţii în care a apărut. Acum 2000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astăzi împărtăşită de mulţi copii din România, dar care nu au avut alături părinţi atât de iubitori”, declara Iulian Bulai, la acea vreme.