Deputatul Ilie Morega demisionează din UNPR. Deputatul Nicolae Jolţa pleacă din PNL

Publicat: 01 02. 2012, 13:26

Liderul UNPR Gorj, deputatul Dan Ilie Morega, şi-a dat miercuri demisia din partid şi a trecut în rândul parlamentarilor independenţi.

Și liberalii au rămas miercuri fără un membru, după ce deputatul Niolae Jolța și-a dat demisia din partid.

Potrivit Gazeta de Sud, Morega a declarat că a avut mai multe motive pentru care a părăsit formaţiunea politică, printre care lipsa de colaborare cu Organizaţia Judeţeană a PDL Gorj, sau lipsa susținerii foștilor parteneri din PDL la nivelul legislativului pentru a obţine fonduri pentru primarii de comune pe care îi adusese în UNPR Gorj.

De asemenea, Morega spune că pleacă din partid pentru că şi-a dat seama că nu poate performa, întrucât filiala nu creşte în sondaje şi nu are loc un transfer de credibilitate de la el la partid.

„Ca om, în viaţă, am performat la nivel naţional, am condus instituţii publice, unităţi economice care au ieşit întotdeuna pe locul întâi. În politică, la fel: am fost la liberali şase ani, i-am luat de la 6-7% şi i-am dus la 19,85% la prezidenţiale. Aici (la UNPR Gorj, n.r.) am venit cu toată dragostea, am consolidat organizaţia. Mi-am dat seama, ca unul aflat în primele trei locuri în sondaje, că nu pot performa. Nu are loc un transfer de credibilitate de la mine la partid” a spus Morega pentru Mediafax.

Dan Ilie Morega a declarat că nu exclude trecerea la un alt partid politic, însă nu a dorit să precizeze dacă va mai candida sau nu la vreo funcţie la alegerile locale sau parlamentare.

De cealaltă parte, Nicolae Jolța trece la PDL, după cum anunțase în luna februarie.

Demisiile celor doi deputaţi din grupurile parlamentare respective, ca şi demisia deputatului PNL Adriana Săftoiu din Parlament figurează pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

În 17 noiembrie 2011, Dan Ilie Morega a fost numit de conducerea UNPR ca preşedinte al organiziaţiei judeţene Gorj. 

Nicolae Jolţa era membru PNL, ales deputat într-un colegiu uninominal din Bihor.