Deputatul PSD, Dan Ciocan a fost exclus din partid în cursul serii de 31 august, după ce lipsit de la votarea moțiunii de cenzură. Decizia a fost luată de către Organizația Municipală a PSD Caracal.
Dan Ciocan, fostul președinte al organizației municipale a fost exclus din partid în această seară, decizia fiind luată cu unanimitatea voturilor celor prezenți, scrie Gazetanoua.ro. Motivul principal al excluderii a fost absența din Parlament, în cursul zilei de 31 august, la votarea moțiunii de cenzură.
„Mai mult de atât, s-a observat că nu mai rezonează de mult timp cu principiile organizației PSD Olt, organizație care i-a oferit totul, din punct de vedere politic: două mandate de deputat și funcția de președinte al organizației Municipale Caracal, una dintre cele mai importante organizații din județ. Organizația noastră s-a delimitat dintotdeauna de atitudini duplicitare, ipocrizie și lipsă de caracter. În situații dificile, mai mult ca niciodată, toți parlamentarii PSD ar fi trebuit să dea dovadă de solidaritate și unitate în lupta cu un guvern PNL, care ne-a izolat pe toate planurile: atât social, cât și economic. Este și mai grav, că lipsa sa de susținere se manifestă într-un context social extrem de greu, ignorând un demers care și-a propus să trimită acasă un guvern incompetent, care a dus țara în cea mai mare scădere economică din ultimii 26 de ani”, a declarant preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu, potrivit sursei citate mai sus.
În cursul zilei de 31 august, când urma să fie votată în Parlament moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, cinci social – democrați au lipsit. Pe lângă Dan Ciocan, s-au numărat și Cătălin Rădulescu, Adrian Todor, Roxana Puțurcă și Carmen Dan.
Reamintim că luni nu a fost nu a fost întrunit cvorumul pentru ședința în care plenul reunit al Parlamentului trebuia să dezbată și să voteze moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Orban. În trecut, Marcel Ciolacu sugera că PSD și-a asigurat votul a 250 de senatori și deputați, în așa fel încât moțiunea de cenzură să fie adoptată.
„Astăzi nu au fost. După cum ați văzut, a fost o strategie de a nu se face cvorumul, de a se da un vot pe moțiune. Eu v-am spus că dacă se va da vot pe moțiune, vom avea 250 de voturi. Astăzi nu s-a dat un vot pe moțiune”. „A fost o strategie a PNL de a nu se face cvorum”, a declarat președintele social – democraților, Marcel Ciolacu.