Deputatul Ciprian Ciubuc e urmărit penal după ce ar fi distrus cu turma de oi o pajiște a unei alte persoane / UPDATE: Ce spune parlamentarul (VIDEO)

Publicat: 03 07. 2024, 17:56
Actualizat: 18 07. 2024, 10:33
Sursa foto: Facebook / Ciprian Ciubuc

UPDATE: Am primit la redacție un material video al deputatului ca drept la replică, pe care îl redăm ca atare, integral:

@ciprianciubucATACUL SISTEMULUI!!! Kazarii-sioniști din spatele lui Siemion implicați direct.

♬ sunet original – ciprianciubuc

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Parchetul General a anunțat că un deputat din Parlamentul României este urmărit penal pentru distrugere, fiind acuzat că ar fi distrus cu turma sa de oi o pășune deținută de o altă persoană. Procurorii nu menționează numele parlamentarului vizat, însă surse oficiale au dezvăluit pentru G4Media că este vorba despre Ciprian Ciubuc.

Ciprian Ciubuc a fost ales deputat pe listele AUR, dar nu mai face parte din grup

Ciprian Ciubuc este la primul mandat de parlamentar și a fost ales pe listele AUR, dar nu mai face parte din grup din 2022, iar în prezent este deputat neafiliat.

Declarația de avere arată că soția lui Ciprian Ciubuc are o fermă de oi.

În comunicatul transmis miercuri, Parchetul General a explicat că „deputații și senatorii pot fi urmăriți și trimiși în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, conform art. 23 din Legea nr. 96/2006, dar nu pot fi percheziționați, reținuți ori arestați preventiv sau la domiciliu fără încuviințarea Camerei din care fac parte și fără a se proceda la ascultarea lor”.

Ar fi distrus cu turma de oi o pajiște a unei alte persoane

Procurorii spun că fapta a avut loc în satul Gura Văii din județul Neamț.

„La data de 13 aprilie 2024, în jurul orelor 19.00 – 20.00, timp de aproximativ 30 de minute, în timp ce se afla pe raza satului Gura Văii, com. Girov, jud. Neamț, desfășurând activități de pază a unei turme de ovine, cu intenție și fără drept, inculpatul a distrus cultura de lucernă și trifoi, pe o suprafață de 640 metri, prin acțiunea de introducere a turmei de ovine pe care o deține, pe această suprafață de teren, aflată în proprietatea unei persoane vătămate și în folosința altei persoanei vătămate, provocându-le acestora un prejudiciu în cuantum de 5.000 lei reprezentând lipsa nutrețului specific primei recoltări de primăvară (aproximativ 30 de baloți  de lucernă, în greutate de aproximativ 400 kg, fiecare, la un preț al balotului de aproximativ 200 lei)”, se arată în comunicatul Parchetului General.