Deputatul AUR Dan Tănasă, despre excluderea Dianei Șoșoacă: Nu a înțeles că trebuie să respecte un pic și statutul de demnitar al statului român

Publicat: 10 02. 2021, 18:54
Foto: Inquam Photos / George Călin

Deputatul AUR Dan Tănasă a precizat miercuri, într-o intervenție în cadrul emisiunii ”Bună, România!”, despre excluderea Dianei Șoșoacă. Decizia de excludere a fost luată în contextul în care Diana Șoșoacă ”nu a înțeles că trebuie să respecte un pic și statutul de demnitar al statului român”. De altfel, Diana Șoșoacă nu este singurul parlamentar AUR exclus din partid.

Precizările unui deputat AUR despre excluderea Dianei Șoșoacă

”Doamna Șoșoacă este un avocat respectat și era un plus pentru echipa noastră, însă, din păcate, nu a înțeles că trebuie să respecte un pic și statutul de demnitar al statului român și trebuie să respecte și jocurile democratice ale unui partid parlamentar. Nu este nicio surpriză nici pentru noi, nici pentru doamna Șoșoacă. Conducerea partidului i-a comunicat în repetate rânduri că trebuie să își asume statutul de demnitar al statului român și de demnitar AUR. Doamna Șoșoacă a fost extrem de vehementă și a transmis în repetate rânduri că ea este pe treaba ei și nu are nicio treabă cu conducerea partidului, cu AUR”, a declarat Dan Tănasă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

De ce a fost exclusă Diana Șoșoacă din AUR

Întrebat care au fost reproșurile adresate senatoarei în cadrul formațiunii AUR, deputatul a precizat: ”Propunerea de excludere a venit din partea conducerii, din partea domnului senator Târziu și a domnului senator Lavric. Au existat mai multe chestiuni pe care am înțeles noi să i le punem în față doamnei Șoșoacă. Eu, personal, am transmis forurilor de conducere a partidului că sunt convins că să transmiți live pe Facebook de la o paranghelie cu lăutari, în timp de pandemie, fără mască și fără respectarea regulilor, este un gest incompatibil cu statutul de demnitar al statului român și incompatibil cu satutul de parlamentar AUR pentru că noi asta le-am spus oamenilor, că dorim să facem altfel de politică, cu altfel de oameni. Ăsta este gestul care la mine a pus capac.

De altfel, doamna Șoșoacă, după nici o lună de zile, visa că va rupe partidul și va pleca și va face, și va drege. (…) În momentul în care un membru al acestei formațiuni politice ia decizia că va acționa de capul lui, pe cont propriu, și știe el mai bine ce trebuie să facă, în mod evident, doamna Șoșoacă s-a poziționat singură în afara formațiunii”.