Deputat USR, autorul unei propuneri controversate în plină pandemie de coronavirus: Înțeleg că USR nu are, de fapt, candidat la primărie. USR București nu e satelitul PNL
Deputatul USR Tudor Pop reacționează dur în urma conferinței de presă pe care a susținut-o duminică, Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, susținut de PNL și USR București. Într-o postare pe Facebook, Pop se declară deranjat de faptul că în mesajul publicat pe pagina lui Nicușor Dan, prin care era anunțată conferința susținută de acesta, a fost menționat doar faptul că este susținut de liberali, fără a fi făcută vreo referire la filiala USR din Capitală.
”Conferință la sediul PNL. În anunț se menționează doar susținerea PNL. În general, nici candidații noștri la Conisliul General aleși prin votul membrilor filialei USR București nu-i sunt pe plac. Este vizibil de pe lună, având în vedere planurile de invalidare ale susținătorilor săi, colegi de-ai noștri.
Înțeleg că USR nu are, de fapt, candidat la primărie. Dacă tot suntem cantitate neglijabilă în comunicarea ”candidatului independent”, n-ar fi mai cinstit să-și asume Nicușor Dan o candidatură din partea PNL și să ne vedem la urne? USR București nu e satelitul PNL”, a scris Tudor Pop pe Facebook.
Pop este cunoscut drept un apropiat al liderilor USR și PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, precum și al lui europarlamentarului USR-PLUS, Cristian Ghinea, fiind șeful său de cabinet în perioada în care acesta ocupa funcția de ministru al Fondurilor Europene. Totodată, Pop este membru în Comisia de sănătate din Camera Deputaților și un susținător al fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.
Din această postură, Tudor Pop a venit cu o propunere controversată în plină pandemie de coronavirus. El a trimis o scrisoare deschisă Administrație Prezidențiale și Guvernului prin care venea cu ideea demarării unei caravane medicale care să ofere sprijin în mediul rural în vederea screening-ului, diagnosticării şi tratării patologiei provocate de COVID-19. Totul se întâmpla în luna martie, la începutul crizei sanitare din România, când multe spitale din țară se confruntau cu un deficit al personalului medical. Potrivit propunerii deputatului USR, echipele ar fi urmat să fie formate din medici specialişti, medici rezidenţi şi studenţi la medicină.