Deputat PNL: Educația ar trebui să fie o prioritate pentru orice guvernare

Publicat: 15 10. 2015, 12:52
Foto: cdep.ro

Deputatul liberal Claudia Boghicevici susține că educația ar trebui să fie o prioritate pentru orice guvernare care se gândește la investiția în viitor.

„Din păcate, nu este cazul actualei guvernări care, prin prelungirea sa parlamentară din jurul majorității PSD, respinge proiecte benefice pentru învățământul românesc”, a precizat liberala.

Deși în urmă cu o săptămână Boghicevici a anunțat că a fost foarte mulțumită de sprijinul pe care l-au primit în Parlament două proiecte pe educație, pe care le-a susținut, acum „majoritatea din jurul PSD a revenit la vechile metehne, respingând un proiect necesar pentru învățământul românesc, anume propunerea a 27 de parlamentari, din care 19 PNL, prin care s-ar institui obligativitatea susținerii tuturor cursurilor pentru clasele primare, gimnaziu și liceu dimineața, în intervalul orar 8,00-13,00, atunci când, conform tuturor studiilor și opiniilor avizate, elevii dau cel mai bun randament”, a spus politicianul.

Boghicevici a adăugat că majoritatea celor care au criticat această inițiativă s-au concentrat exclusiv asupra lipsei de spații pentru organizarea acestui tip de învățământ, conform Agerpres.

„Am speranța că acest proiect va fi aprobat totuși în Senat, camera decizională în acest domeniu, iar ulterior va fi implementat”, a conchis deputata.