Demnitarii, scutiți de chirie și utilități / Alexandru Dimitriu (USR): „Ajunge o clasă de bugetari să acapareze prea mult din buget”

Publicat: 25 06. 2024, 17:00
Sursa foto: Facebook @Alexandru Dimitriu

Alexandru Dimitriu, consilier local USR, a criticat într-o intervenție pentru emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului PSD-PNL prin care demnitarii care locuiesc în casele de protocol sunt scutiţi de costul chiriei şi al întreţinerii.

Alexandru Dimitriu (USR): „Ajunge o clasă de bugetari să acapareze prea mult din buget”

Acesta a precizat că privilegiile obținute de demnitari pot fi invocate de alte categorii de bugetari pentru a obține la rândul lor beneficii, așa cum s-a întâmplat în cazul magistraților:

“Mie îmi este frică, pentru că până la urmă impactul nu este atât de mare încât să ne zăpăcească, dar dacă ajunge o astfel de reglementare să se ducă și către toți magistrații, către toți polițiștii… Mare atenție, un magistrat poate să își deconteze inclusiv credit. Îi dă statul bani! Un polițist, la fel.

Ajunge o clasă de bugetari să acapareze prea mult din buget. De acolo au pornit toate solicitările magistraților, dela faptul că de ce au secretarii de stat și noi nu avem. Eu spun așa, nu ar trebui să aibă nici miniștrii, nici secretarii de stat, acolo când ajungi într-o astfel de funcție nu te duci ca să câștigi bani, acolo te duci ca să faci treabă după ce ai câștigat deja bani”.