RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul deciziei de revocare a şefei DNA! CCR s-a răzgândit! Detalii de ULTIM MOMENT

Publicat: 05 06. 2018, 22:12

Judecătorii Curții Constituționale se vor reuni joi în ședință, pentru a citi, în spatele ușilor închise, decizia CCR care stabilește că președintele Klaus Iohannis trebuie să o revoce pe șefa DNA.

Ştirea vine în contextul în care surse din cadrul CCR au declarat iniţial că decizia și motivarea Curții Constituționale ar urma să fie citite joi în plen.

Este o practică obișnuită sau procedura standard pentru orice decizie a CCR ca judecătorii să citească o hotărâre, într-o ședință nepublică a plenulului Curții, ulterior aceasta fiind publicată pe site-ul instituției, au precizat reprezentații Curții pentru Mediafax.

Astfel, cei nouă judecători vor citi între ei forma finală a deciziei, iar apoi ea va deveni publică, însă nimeni nu va ieși public să citească decizia CCR.

Motivarea CCR privind conflictul juridic între Ministrul Justiției și Președinție în privința revocării procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cât și opiniile separate, vor fi publicate joi pe site-ul Curții, ulterior citirii de către judecători a motivării în plenul CCR.