Teodor Meleşcanu: În maximul o lună vom avea concluziile privind oportunitatea mutării ambasadei din Israel

Teodor Meleşcanu: În maximul o lună vom avea concluziile privind oportunitatea mutării ambasadei din Israel

În maximum o lună am putea avea o decizie privind mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, subiect ce a lansat ultimul scandal politic dintre preşedinteţie şi guvern.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a afirmat, duminică, la Parlament, că în maximum o lună va fi finalizată analiza privind oportunitatea relocării ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, admițând că, din punct de vedere al securității, există unele riscuri.

”Într-un orizont de timp rezonabil (vom avea concluziile – n.r.). Va fi în maximum o lună de zile”, a declarat ministrul de Externe

”Este o chestiune (analiza – n.r.) extrem de simplă. Pe fiecare temă vedem care sunt avantajele și dezavantajele mutării ambasadei. Astea sunt domeniile juridic – care sunt problemele juridice pro și contra, argumente, probleme de securitate, probleme politice, probleme economice și sociale. Le luăm pe fiecare. Practic, pe partea securitară am încheiat prin consultările pe care le-am avut cu alte organisme, iar acum ne concentrăm pe celelalte chestiuni”, a adăugat Meleșcanu, conform mediafax.ro.

Ministrul de Externe a refuzat să se autopronunţe privind problemele de securitate ce ar putea apărea în urma mutării ambasadei.

”Decizia nu trebuie să fie luată doar pe un element sau pe altul. Ea trebuie să se refere la ansamblul avantajelor și dezavantajelor. Evident că există riscuri din punct de vedere al securității, dar este un punct de vedere. Trebuie să vedem în ce măsură ele sunt reale sau sunt doar la nivelul nostru de percepție”, a mai spus ministrul de Externe.

Meleşcanu a dat asigurări că după finalizarea analizei, decizia va fi luată prin colaborare instituţională a celor trei mai actori: Parlamentul, Guvernul și Președinția.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie