De Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, Klaus Iohannis se întâlnește la Cotroceni cu reprezentanţi ai ANDPDCA şi ai Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi

Publicat: 20 11. 2020, 13:54
Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlnește vienri, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanți ai Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) și ai Consiliului tinerilor Instituționalizați, anunță Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis, întrevedere cu reprezentanţi ai ANDPDCA şi ai Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi

Preşedintele Klaus Iohannis îi primeşte, vineri, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA), Mădălina Turza, şi pe preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi, Andreeas Novacovici, cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, întâlnirea va avea loc la ora 14,00, iar la final şeful statului va susţine o declaraţie de presă.

Declarația președintelui poate fi rumărită live pe B1 TV, B1.ro și pe canalul de Youtube B1 TV CHANNEL.

Klaus Ioahnnis, declarație de presă

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului – 20 noiembrie

Ziua universală a drepturilor copilului a fost stabilită în 1954 şi este sărbătorită, în fiecare an, la 20 noiembrie, susţinând unitatea internaţională, conştientizarea situaţiei copiilor la nivel mondial şi asigurarea bunăstării copiilor, potrivitwww.un.org.

Anul acesta, pandemia de COVID-19 a dus la o criză a drepturilor copilului. Urmările pandemiei sunt imediate și, dacă nu sunt rezolvate, pot afecta viitorul a milioane de copii, transmite UNICEF.

Începând din 1990, Ziua mondială a drepturilor copilului marchează, de asemenea, aniversarea datei când Adunarea Generală a ONU a adoptat atât declaraţia cât şi convenţia pentru drepturile copiilor. În 2019, se împlinesc 30 de ani de la semnarea Convenţiei pentru Drepturile Copilului, tratatul internaţional cu cea mai largă ratificare. Convenţia prevede protejarea şi promovarea drepturilor copiilor, precum dreptul la viaţă, la sănătate, la educaţie şi joacă, dar şi dreptul la viaţa de familie, de a fi protejaţi împotriva violenţei, de a nu fi discriminaţi şi dreptul de a-şi face auzite opiniile. UNICEF este organizaţia care se ocupă de promovarea şi coordonarea acestei zile speciale, participând, totodată, la îmbunătăţirea bunăstării copiilor.

Părinţi, profesori, asistente şi doctori, lideri de guvern şi activişti ai societăţii civile, reprezentanţi ai comunităţii religioase, preşedinţi de corporaţii, profesionişti mass-media, dar şi tineri şi copii pot juca un important rol în realizarea unei Zile universale a drepturilor copilului relevantă pentru societăţile, comunităţile şi naţiunile lor. Ziua universală a drepturilor copilului oferă fiecăruia dintre noi un punct inspirat pentru a pleda, promova şi celebra drepturile copiilor, traducându-se în dialoguri şi acţiuni care vor construi o lume mai bună pentru copii. În susţinerea acestei zile dedicată drepturilor copilului, clădiri importante din întreaga lume vor fi iluminate în albastru.