De ce trebuie să știm despre povestea de amor a primarului Nichita: "Oamenii vor să știe cui acordă votul sau încrederea lor"

Publicat: 04 05. 2015, 09:56
FOTO: B1.ro

Poveștile de dragoste precum cea a primarului Nichita au fost subiecte abordate în presă în acești 25 de ani, nu din dorința de implicare în viața privată a oamenilor, ci pentru că aceste episoade amoroase influențau activitatea politicianului, duceau la abuzuri, trafic de influență, șpăgi și alte fapte ilegale, scrie Simona Ionescu, într-un editorial în Evenimentul Zilei.

Presa trebuie să scrie despre aventurile amoroase ale politicienilor tocmai din acest motiv. Cetățenii trebuie să-i cunoască pe cei cărora le acordă votul și încrederea lor. ”Amintiți-vă că în America au fost candidați la președinție sau guvernatori care au fost scoși din cursă după ce presa a scos la iveală relațiile lor sexuale, considerate imorale sau obsesive, incompatibile cu o funcție publică!”, oferă drept exemplu jurnalista.

Chiar dacă au existat mai multe cazuri prezentate până acum, parcă nimic nu se aseamănă cu povestea de dragoste a primarului ros de gelozie. ”Dacă după cazul lui Ștefănescu s-a făcut filmul „Secretul lui Bahus”, vă imaginați ce comedie ar ieși după povestea lui Nichita?! Polițiști locali trimiși pe banii primăriei (li se puneau sume pe cardul de salarii) într-un club ca să o fileze pe „blondă” la întâlnirea cu un englez! Apoi, ordinul transmis ca unul din agenți să-l agațe pe străin, să se împrietenească, să-l scoată prin cluburi și să-l îmbete ca să obțină de la el informații despre relația cu „blonda” păcătoasă! Nebunia mergea atât de departe, încât primarul le-a cerut polițiștilor să-l aducă pe englez la biroul său ca să stea de vorba cu el”.

Deși există stenograme care demonstrează cum edilul i-a transformat pe polițiștii locali în niște slugi, acesta continuă să nege, susținând că este victima unor răuvoitori. Jurnalista se întreabă cum este posibil să aflăm abia de la DNA București ce abuzuri comitea primarul, în condițiile în care există structuri în Iași care ar fi trebuit să vegheze la respectarea legii: ”DIICOT Iași ar fi trebuit să fi spulberat mai demult cazul Nichita, fiindcă aici nu-i vorba de marea corupție, de resortul DNA, ci de „mare iubire” pe bani publici, cu indicație de control psihologic, dacă nu chiar psihiatric. Iar pentru delictul de amor, judecătorii nu vor emite mandate de arestare în veci!”

Simona Ionescu este de părere că partidul ar trebui să-i retragă sprijinul politic primarului și singurul câștig va fi acela că, la anul, ieșenii nu-l vor mai vota pe Gheorghe Nichita.