De ce armata lui Putin se împotmolește în Ucraina. Un fost director CIA a dat verdictul. Marile slăbiciuni ale Rusiei

De ce armata lui Putin se împotmolește în Ucraina. Un fost director CIA a dat verdictul. Marile slăbiciuni ale Rusiei
Ucraina acuză Rusia că a furat cereale în timpul conflictului Sursa Foto: Hepta - Ivan Rodionov

Armata lui Vladimir Putin se lovește de o rezistență puternică din partea Ucrainei. David Petraeus, fost director CIA, a admis acest lucru, însă a precizat că și alte aspecte joacă roluri importante în impiedicarea Rusiei, care ar căuta obținerea unui succes militar foarte rapid.

Petraeus susține că armata rusă nu beneficiază de lideri militari cu influență și nici de echipament ultraperformant, comparabil cu cel al americanilor.

„Știm de zeci de ani că sistemului sovietic, acum cel rus, i-a lipsit întotdeauna unul dintre atuurile-cheie ale forțelor armate americane și occidentale, care este un corp de subofițeri puternic, profesionist (…)

Ținând cont de investițiile presupuse făcute în ultimul deceniu, echipamentul rusesc nu este impresionant. Cu siguranță, rușii nu au echipament comparabil cu cel al Statelor Unite”, a declarat fostul director al CIA, într-un interviu pentru CNN.

„Nu se va termina bine pentru Rusia”

În opinia militarului în rezervă, strategia Rusiei în Ucraina este asemănătoare celei din conflictele precedente în care a mai fost implicată Federația.

„Va fi o luptă între tactica rușilor de a distruge orașe și capacitatea ucrainenilor de a supraviețui unei astfel de acțiuni”, a declarat fostul director CIA.

În opinia lui Petraeus, există mai multe scenarii cu privire la încheierea conflictului militar. Finalul va fi neplăcut pentru Vladimir Putin, susține militarul în rezervă.

„Nu sunt sigur care dintre ele este cel mai probabil. În momentul de față, însă, se pare că acest lucru nu se va termina bine pentru Rusia și că se confruntă cu un scenariu mai rău decât în ​​timpul războiului sovietic din Afganistan din anii 1980″, a mai precizat fostul șef din cadrul CIA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)