Dată alegeri parlamentare. Când ar putea avea loc scrutinul pentru alegerea senatorilor și deputaților

Dată alegeri parlamentare. Când ar putea avea loc scrutinul pentru alegerea senatorilor și deputaților
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Data alegerilor parlamentare nu a fost stabilită, oficial. Guvernul a hotărât o dată, însă din Parlament vin diverse propuneri. În aceste condiții, dilemele alegătorilor sunt perfect justificate. Cât ar putea fi aleși deputații și senatorii, până la urmă?

Joi, 3 septembrie, Guvernul României a discutat în ședință pachetul legislativ pentru organizarea alegerilor parlamentare, pentru data de 6 decembrie. Și Klaus Iohannis susține ca alegerile să aibă loc de Moș Nicolae, motiv pentru care a contestat la CCR legea potrivit căreia Parlamentul hotărăștedata alegerilor.

CCR a respins sesizarea președintelui Klaus Iohannis. Inițiativa legislativă, potrivit căreia Parlamentul stabilește data scrutinuluia trecut de Camera Deputaților și Senat în luna iulie a acestui an.

Proiect depus în Parlament pentru amânarea alegerilor parlamentare

Dacă PNL și USR PLUS susțin organizarea alegerilor în decembrie 2020, PSD și ALDE vor ca scrutinul să fie amânat pentru luna martie a anului viitor.Marcel Ciolacu, susținut de către Călin Popescu Tăriceanu,a declarat că intenționează să depună un proiect de lege pentru amânarea alegerilor.

Adrian Dohotaru, un deputat independent, a depus deja în Parlament un proiect în acest sens. Potrivit inițiativei, alegerile pentru Senat și Camera Deputaților ar urma să aibă loc pe data de 14 martie 2021.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`