Vâlcov: Cine va îndrăzni să modifice Legea offshore va trebui judecat pentru trădare de ţară / Dragnea tocmai a modificat legea / Ponta: Încă o negociere fără trasnparență făcută de șeful PSD

Publicat: 24 09. 2018, 13:38
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comisia pentru Energie din Senat a aprobat recent două amendamente depuse de un senator PSD, care garantează companiilor petroliere că nu va creşte taxarea gazului extras din Marea Neagră pe toată durata exploatării, iar investițiile deja făcute vor fi scăzute din impozitul pe care firmele îl vot datora. Totul după ce Liviu Dragnea a discutat personal cu directorul general al OMV și cu președintele pentru dezvoltare al ExxonMobil.

Anterior, Darius Vâlcov, apropiat al lui Dragnea și consilier al premierului Viorica Dăncilă, a declarat că persoana care va îndrăzni să modifice Legea offshore ar trebui judecată pentru trădare de ţară.

„Oricât de mult ar ţipa ambasade europene sau alţi haştagişti prin piaţă sau pe oriunde, cine ar îndrăzni – acesta este, bineînţeles, punctul meu de vedere – să modifice actuala formă a Legii offshore, în sensul în care să reducă acele condiţii financiare care au fost aprobate în Camera Deputaţilor la propunerea lui Liviu Dragnea, cred că va trebui judecat pentru trădare de ţară. Pentru că acolo vorbim de 6 miliarde de dolari, pe care statul român îi câştigă în plus faţă de versiunea iniţială a legii şi eu nu cred că cineva va putea iniţia ca acei şase miliarde de dolari să fie mai puţini. Mai mult, oricând putem sta de vorbă”, a declarat Vâlcov, la mijlocul lunii august.

Acum, și Victor Ponta a intervenit pe acest subiect, acuzându-l pe Dragnea că se folosește de resursele naturale ale țării pentru a negocia în interesul personal.

”Este încă o negociere personală a lui Dragnea, fără transparență, fără să se știe cu ce argumente, de ce se schimbă. Nu e nicio dezbatere, niciun studiu de impact, nicio prezentare publică a efectelor. Dragnea tratează resursele naturale ca pe ceva ce negociază pentru interesul său personal”, a acuzat liderul ProRomânia.

Dragnea a anunțat, vineri seară, la finalul CEx al PSD, că Legea offshore va intra la vot în plenul de luni al Senatului, iar miercuri Camera Deputaților va vota, decizional, inițiativa legislativă.