Darius Vâlcov, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare, critică Occidentul și laudă Estul Europei. ”Multe țări nu s-ar bucura ca România să fie plină de autostrăzi”

Publicat: 02 12. 2018, 21:37

Darius Vâlcov, consilierul lui Dăncilă și unul dintre oamenii de bază ai lui Dragnea, a dat de înțeles că România nu se dezvoltă economic suficientpentru că Occidentul îi pune piedici. În schimb, a lăudat Estul Europei.

„Sunt multe țări care nu s-ar bucura ca România să fie plină de autostrăzi astăzi. (..) Cred că partea din est a Europei are un interes comun, partea din vest are un interes opus. Junker, acum, înainte de a pleca, a uitat să anunțe foarte ferm că dorește ca șantierelor navale din Europa să li se permită să caseze și a deschis o listă pentru autorizație de casat nave, dar a uitat să facă public lucrul asta. Acum vor să închidă programul, dar sper să nu-l închidă pentru că și șantierele din România trebuie să beneficieze de dreptul de a casa”, a declarat Darius Vâlcov, la Antena 3, potrivit stiripesurse.ro.

Valcov a fost trimis in judecata, in mai 2015, pentru trafic de influenta, spalare de bani, efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale, in forma continuata. A primit o condamnare, in prima instanta, de patru ani de inchisoare pentru trafic de influenta, sase ani pentru spalare de bani si doi ani pentru operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia.