Darius Vâlcov a pierdut definitiv procesul cu Forumul Democrat la Germanilor din România, deschis după ce fostul consilier al lui Dăncilă a comparat FDGR cu o organizație nazistă

Publicat: 06 03. 2021, 23:31
Foto: Facebook / Darius Vâlcov

Forumul Democrat la Germanilor din România (FDGR) a câștigat definitiv procesul cu Darius Vâlcov. Acțiunea în instanță a fost deschisă după ce Vâlcov a publicat pe Facebook un videoclip prin care sugera că FDGR este o organizație nazistă.

”FDGR a câştigat procesul cu Darius Vâlcov. Soluţia este definitivă. Recursul lui Darius Vâlcov a fost respins ca nefondat de Curtea de Apel Craiova. Acesta contestase soluţia Tribunalului Olt prin care fusese obligat la plata de daune în valoare de 20.000 RON pentru postări defăimătoare la adresa FDGR şi a minorităţii germane”, au transmis reprezentanții FDGR, potrivit News.ro.

Totul a început în 2018, atunci când Darius Vâlcov, care ocupa funcția de consilier al premierului Viorica Dăncilă, a publicat pe Facebook un clip care sugerează că #rezist și FDGR sunt organizații naziste. În videoclip apărea și o poză în care președinteleKlaus Iohannisavea o mustață precum Hitler.

În urma postării controversate, Vâlcov s-a ales și cu o amendă de 2.000 de lei de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.