Daniel Suciu, după seria de incidente de la Parlament: S-a solicitat o analiză de risc celor de la Jandarmerie și celor de la SPP / Încercăm să nu îngreunăm accesul. În fiecare an intră în jur de 240.000 de turiști (VIDEO)

Daniel Suciu, după seria de incidente de la Parlament: S-a solicitat o analiză de risc celor de la Jandarmerie și celor de la SPP / Încercăm să nu îngreunăm accesul. În fiecare an intră în jur de 240.000 de turiști (VIDEO)
Foto: Daniel Suciu / Facebook

Președintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu, a vorbit despre măsurile luate ca urmare a incidentelor care au avut loc în ultimii ani la Palatul Parlamentului, joi, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, și a precizat că „de la nivelul Camerei Deputaților s-a solicitat o analiză de risc atât celor de la Jandarmerie, cât și celor de la SPP”.

Daniel Suciu, pe B1 TV, despre măsurile de securitate de la Parlament

„Imediat după acest incident cu incendierea, de la nivelul Camerei Deputaților s-a solicitat o analiză de risc atât celor de la Jandarmerie, cât și celor de la SPP, care să ne indice cel puțin la nivelul intrării pentru vizitatori dacă se impun măsuri suplimentare – și vreau să vă dau un exemplu, ceea ce s-a întâmplat după incidentul de anul trecut, cu acel irlandez care a intrat în clădirea Parlamentului, confundând un hotel cu o clădire, după acel incident în toată curtea Parlamentului s-au montat senzori de mișcare astfel încât de fiecare dată când cineva pătrunde în perimetru să fie dată o alertă de intruși”, a declarat Daniel Suciu.

„Încercăm, prin măsurile de securitate sporite, să nu îngreunăm accesul, totuși, în această Casă a Poporului, pentru că discutăm totuși de în jur de 200.000 – 240.000 de turiști care intră în fiecare an în această clădire”, a adăugat oficialul.

Daniel Suciu: Curtea interioară a fost reamenajată

„Chiar și în bugetul pe anul acesta, curtea interioară a fost reamenajată astfel încât să fie, totuși, un spațiu primitor pentru cei care doresc să viziteze această clădire, dar atunci când vom reveni la intrarea veche, tocmai în timp ce vorbim, astăzi, de exemplu, se zugrăvesc toți pereții acolo în Sala Constantin Brâncoveanu, unde a avut loc incidentul. Cu siguranță, filtrul va fi foarte aproape de intrare”, a continuat președintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`