Daniel Fenechiu: Sectorul 1 are o istorie de supoziții și de scenarii, legende urbane. Vigilența merge la exagerare și lupta pentru siguranța sacilor care vin din secție devine ca la Mărășești, „pe aici nu se trece!” (VIDEO)

Publicat: 10 06. 2024, 16:29
Foto: Daniel Fenechiu / Facebook

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a comentat tensiunile de la alegerile din Sectorul 1, luni, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și a spus că sectorul „are o istorie de supoziții și scenarii” în ceea ce privește exercițiile electorale.

Daniel Fenechiu (PNL), pe B1 TV, despre situația din Sectorul 1

„Vedeți dumneavoastră, competiția electorală este una acerbă și energiile implicate sunt destul de mari. Dacă discutăm de Sectorul 1, Sectorul 1 are o istorie de supoziții și de scenarii. Poate vă amintiți, acum opt ani de zile s-a spus că câștigase Clotilde Armand și cel care a câștigat efectiv, Tudorache, ar fi făcut niște matrapazlâcuri pe fondul plecării reprezentanților USR din secțiile de vot. În urmă cu patru ani de zile s-ar fi spus că a câștigat Tudorache și ar fi intrat Clotide acolo și ce ar fi făcut cu sacii ș.a.m.d.”, a declarat liberalul.

„Atâta vreme cât Parchetul nu a tras o concluzie și n-a trimis pe nimeni în instanță, ele rămân legende urbane, indiferent cât de credibile sunt sau nu. Existența acestor legende generează un anumit tip de abordare din partea celor care candidează și a staffurilor lor, motiv pentru care vigilența merge la exagerare și lupta pentru siguranța sacilor care vin din secție devine ca la Mărășești, «pe aici nu se trece!»”, a adăugat Daniel Fenechiu.

„Din punctul acesta de vedere, nu este obligatoriu un lucru rău, chiar dacă nu ne onorează. Este probabil o reacție la ideea de a păstra democrația, de a păstra realitatea votului. Nu știu, în esență, care sunt resorturile de altă natură decât cele pe care vi le spun eu, însă, atâta vreme cât orice se întâmplă se întâmplă pentru a păstra o realitate care să nu deformeze rezultatul democrației, cred că sunt lucruri tolerabile, mai ales că ne întâlnim cu ele o dată la patru ani de zile”, a mai spus liderul senatorilor PNL.