Daniel Fenechiu (PNL), despre un referendum privind consumul de droguri în București: „Pare o reglare de conturi între PSD și USR”

Publicat: 18 10. 2024, 21:36
Actualizat: 18 10. 2024, 21:37
Sursa foto: Daniel Fenechiu / Facebook

Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL, a precizat în emisiunea Actualitatea, cu Tudor Mușat, că nu e de acord ca referendumul inițiat de Nicușor Dan să fie extins cu o întrebare despre consumul de droguri. Acesta a precizat că această inițiativă pare ”o reglare de conturi între PSD și USR”:

“Nicușor Dan vrea să pună în discuție managementul Capitalei raportat la managementul sectoarelor dintr-o anumită perspectivă cu care poți fi de acord sau nu. A aduce în momentul acesta o problemă legată de droguri pare o reglare de conturi între PSD și USR pornind de la o inițiativă mai veche a unor parlamentari care au fost aleși pe listele USR-PLUS, plecați din USR care au avut o inițiativă de legalizare a canabisului. Cred că aici este o întrebare care ar genera un anumit tip de polemică al cărei scop cu siguranță nu ar fi administrarea bună a Capitalei”.

Daniel Fenechiu a subliniat că nu poate fi supus la vot consumul de droguri și că această problemă este una a autorităților:

“În general, în momentul în care vrei să întrebi bucureștenii în legătură cu ceva, pui o întrebare serioasă. Problema drogurilor este o problemă a autorităților, nu este o problemă cetățenească. Nu supunem la vot consumul de droguri. Toate autoritățile de la cele mai înalte niveluri, până la nivelurile de jos ale statului au obligația privind acest flagel, enormal să existe anumite programe care să fie făcute de autoritățile care sunt specializate, Agenția Națională Antidrog, Ministerul Sănătății, Ministerul de Interne, Parchetul General”.