Daniel Fenechiu: Ministerul Muncii trebuie să facă o analiză în ceea ce privește lucrurile pe care le spun pensionarii și să se ia o decizie (VIDEO)

Daniel Fenechiu: Ministerul Muncii trebuie să facă o analiză în ceea ce privește lucrurile pe care le spun pensionarii și să se ia o decizie (VIDEO)
Foto: Daniel Fenechiu / Facebook

Ministerul Muncii trebuie să facă o analiză în ceea ce privește lucrurile pe care le spun pensionarii și să se ia o decizie, a declarat liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai.

Daniel Fenechiu (PNL), pe B1 TV, despre recalcularea pensiilor

„Sunt niște aspecte tehnice pe care vă mărturisesc, cu toată sinceritatea, că nici eu nu le-am înțeles în profunzimea lor. Am înțeles că principala problemă derivă de la modul de calcul nou al pensiei în cazul persoanelor care au avut categorie, care au lucrat în anumite condiții grele și care au plătit o contribuție suplimentară care pe vechea lege era altfel calculată, atât ca puncte, cât și ca puncte de stabilitate, decât pe noua lege”, a declarat Daniel Fenechiu.

„Fără îndoială, prevederea potrivit căreia nimeni nu pierde la pensie este o chestiune care este echitabilă și respectă o decizie a Curții Constituționale, însă în momentul în care stabilești că până în momentul în care pensia calculată pe noile reguli ajunge la nivelul pensiei aflate în plată, adică mă refer la situațiile în care pensia calculată e mai mică decât pensia aflată în plată, care va fi plătită în continuare, acești pensionari ar urma să nu primească indexările anuale. De acolo pornește nemulțumirea lor”, a adăugat liberalul.

Daniel Fenechiu: Ministerul Muncii trebuie să facă o analiză

„Eu cred – și aici vorbesc într-o manieră cât se poate de firească – că e necesară o analiză pe care Ministerul Muncii să o facă în ceea ce privește lucrurile pe care le spun pensionarii, făcută specialiști, și, în raport de rezultatele acestei analize, să se ia o decizie. Pentru că vă repet, cât sunt eu de avocat și cât de multă experiență parlamentară am, sistemul calcul al pensiei este un sistem care are niște reguli speciale și trebuie să fii specialist ca să poți să te pronunți în cunoștință de cauză”, a mai spus liderul senatorilor PNL.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`