Daniel Fenechiu: Eu nu cred că atacul la statul de drept și poziționarea putinistă a Dianei Șoșoacă pot fi motive de scoatere din jocul electoral

Publicat: 07 10. 2024, 15:40
Sursa foto: Facebook / Daniel Fenechiu

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a vorbit despre decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă și s-a arătat de părere că „atacul la statul de drept și poziționarea pro-rusă, putinistă” a eurodeputatei pot constituti motive pentru scoaterea sa din cursa prezidențială, transmite Agerpres preluată de G4Media.ro.

Daniel Fenechiu, despre decizia CCR cu privire la candidatura Dianei Șoșoacă

Liderul senatorilor PNL spune că „e de văzut motivarea deciziei”.

„Eu nu cred că aspectele care au apărut după comunicatul Curţii, respectiv atacul la statul de drept şi poziţionarea prorusă, putinistă a Dianei Şoşoacă, pot fi motive de scoatere din jocul electoral. Există anumite elemente (…), declaraţii făcute în spaţiul public de anumiţi fruntaşi PSD care au anticipat cu câteva zile înainte că Diana Şoşoacă nu va candida în aceste alegeri şi decizia CCR luată de cinci judecători la propunerea PSD şi a aliatului tradiţional UDMR ne fac să avem un anumit tip de bănuială că în spatele deciziei Curţii se ascunde o dorinţă de a-l ajuta pe unul dintre candidaţi, în speţă pe Marcel Ciolacu”, a adăugat liberalul.

Daniel Fenechiu: Voturile românilor nu pot fi mutate ca un sac de cartofi

Liderul grupului PNL din Senat a continuat spunând că „s-a vehiculat în spaţiul public că singurul candidat în turul al doilea pe care Marcel Ciolacu l-ar învinge cu siguranţă este George Simion, pe modelul Iliescu-Vadim”.

„Dacă alături procentele lui George Simion şi Dianei Şoşoacă, Simion este un candidat viabil pentru turul doi. Dar voturile românilor nu pot fi mutate ca un sac de cartofi…”, a mai declarat Daniel Fenechiu.