Daniel Fenechiu: Coaliția cu PSD a fost făcută pentru că era imposibil să se facă alta, nu din dragoste sau că noi am fi devenit PSD ori ei PNL. Ne dorim o guvernare de dreapta (VIDEO)

Daniel Fenechiu: Coaliția cu PSD a fost făcută pentru că era imposibil să se facă alta, nu din dragoste sau că noi am fi devenit PSD ori ei PNL. Ne dorim o guvernare de dreapta (VIDEO)
Foto: Daniel Fenechiu / Facebook

Coaliția cu PSD a fost făcută pentru că era imposibil să se facă alta și România trebuia guvernată, a declarat liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, vineri, la Special B1 cu Eli Roman.

Daniel Fenechiu (PNL), pe B1 TV, despre alegeri și perspectivele guvernării

Întrebat despre declarațiile președintei USR, liderul senatorilor PNL a spus: „Suntem într-o perioadă de pre-campanie și fiecare decident politic, și fiecare partid politic încearcă să își fructifice cât mai bine perspectivele, inclusiv folosind o serie de hiperbole, parabole și neadevăruri. Singurul partid de dreapta din România este Partidul Național Liberal, acesta este un lucru cert”.

„Partidul Național Liberal, în momentul de față, este într-o situație în care nu multe partide au fost vreodată. Suntem într-o situație în care dictonul latin «pacta sunt servanda», înțelegerile se respectă, iar înțelegerea, pe de o parte, vizează asigurarea stabilității României până la alegerile parlamentare, și în situația în care, pornind de la premisa că suntem două partide cu ideologii diferite și cu perspective diferite, noi fiind singurul partid de dreapta, PSD fiind partidul de stânga cel mai reprezentativ, am făcut această mezalianță pentru a asigura guvernarea”, a adăugat Daniel Fenechiu.

„Din punctul acesta de vedere, domnul președinte Ciucă a spus un lucru cât se poate de corect. Această coaliție a fost făcută pentru că era imposibil să se facă alta și România trebuia guvernată. Nu s-a făcut din dragoste, nu s-a făcut datorită faptului că noi am fi devenit PSD sau ei ar fi devenit PNL”, a continuat liberalul.

Daniel Fenechiu: Ne dorim o guvernare de dreapta

„A fost o guvernare dificilă, în care ne-am bătut la baionetă pentru fiecare măsură economică, pentru fiecare măsură care avea un impact asupra mediului de afaceri. Credem că până la urmă am obținut pentru mediul de afaceri și pentru dezvoltarea României, din perspectivă competiție, antreprenoriat ș.a.m.d., cele mai bune rezultate pe care le putem obține în această coaliție, însă, o spunem că vin alegerile, ne dorim o guvernare de dreapta”, a mai spus Daniel Fenechiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:45 - A nins pe Transalpina! Sfaturile salvamontiștilor pentru șoferi (FOTO)
18:27 - Bărbat reținut după ce și-a bătut mama cu sălbăticie în plină stradă. Femeia a fost transportată la spital
18:11 - Mircea Fechet: Precipitațiile vor urca cel mai probabil în județele Iași, Botoșani, e posibil să avem zone afectate și la Suceava și Neamț. Suntem în alertă
17:49 - Premierul a fost la Pechea, una dintre localitățile lovite de inundații. Marcel Ciolacu i-a îmbrățișat pe localnici și a anunțat noi ajutoare: „E greu să vezi disperarea celor care, peste noapte, au rămas fără agoniseala de o viață!” (FOTO, VIDEO)
17:26 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu, despre „religiozitatea epidermică”: Un tablou actual în care se mișcă foarte multe persoane (VIDEO)
17:09 - Cetățeni americani și europeni arestați în Venezuela după un presupus complot pentru uciderea președintelui Nicolas Maduro
16:50 - Marcel Ciolacu: Voi continua să merg în localitățile afectate de inundații și să văd cum îi putem ajuta mai mult pe oamenii de acolo
16:33 - Cai din toată lumea, la Cupa Shagya Arab, în Buftea. Hubert Thuma: Încercăm prin astfel de evenimente să aducem comunitatea ilfoveană laolaltă (VIDEO)
15:59 - Mai mulți bani la pensie pentru români prin creșterea contribuției la Pilonul II. Inițiativa USR a fost adoptată tacit de Senat
15:30 - Cei cinci judecători desemnați pentru Biroul Electoral Central la alegerile prezidențiale 2024