Daniel Constantin: Ruptura cu PNL s-a produs pentru că nu am susținut ”lupta împotriva numirii lui Kovesi la DNA”

Publicat: 21 11. 2013, 10:26

Președintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a vorbit joi seară despre ruptura din ACD, motivând că aceasta a survenit deoarece nu a susținut lupta președintelui PNL, Crin Antonescu, față de numirea Laurei Codruța Kovesi la DNA.

„Nu-mi doresc să amplific un conflict cu Crin Antonescu, decența îmi spune că nu trebuie să-l atac pe Crin Antonescu, mai ales personal. Săptămâna trecută eram pentru domnul Antonescu președinte, acum sunt subordonatul domnului Ponta”, a spus Daniel Constantin la Digi24.

„Domnul Antonescu probabil că voia să fiu alături de dânsul în lupta împotriva numirii doamnei Kovesi la DNA. I-am explicat că nu am atribuții, din punct de vedere al președintelui PC, să mă exprim public cu privire la numirea unui procuror și probabil că lucrul acesta nu a fost pe placul lui Crin Antonescu”, a punctat Daniel Constantin.

Cu toate acestea, el a spus că e foarte bine ca USL să continue ca alianță și ca foștii parteneri să se înțeleagă bine la nivel guvernamental.

Președintele PNL Crin Antonescu a declarat, luni, că nu mai are nimic de menționat despre relația PNL – PC deoarece această relație nu mai există. De asemenea, șeful liberalilor l-a atacat pe Daniel Constantin, spunând că este doar un subordonat al lui Ponta. (Detalii AICI)