Daniel Constantin (PNL), despre noua lege a pensiilor: „Există câteva sute de mii de pensionari care au în continuare lucruri care trebuie corectate”

Daniel Constantin (PNL), despre noua lege a pensiilor: Există câteva sute de mii de pensionari care au în continuare lucruri care trebuie corectate
Foto: Facebook @ Daniel Constantin

Deputatul PNL Daniel Constantin a declarat în emisiunea Actualitatea, cu Tudor Mușat, că noua lege a pensiilor a fost bună ca intenție, însă rămân în continuare sute de mii de pensionari care se confruntă cu inechități, prin urmare legea trebuie corectată, iar PNL și-a propus să facă acest lucru:

“Legea este una ca intenție foarte bună, pentru că ea și-a propus, încă de la început, în urma dezbaterilor publice care au fost să repare acele inechități care existau în sistemul public de pensii, oameni care au contribuit de-a lungul aceleiași perioade la fel la sistemul de pensii și acum beneficiază de indemnizații diferite.

Cred că acest principiu a fost respectat și s-a eliminat acele inechități pentru un număr mare de pensionari, dar nu pentru toți. Unii spun 1,3 milioane de pensionari, alții 4,4, depinde cum se privesc aceste lucruri. Însă există în mod clar, câteva sute de mii de pensionari care au în continuare lucruri care trebuie corectate.

Ca intenție, legea a fost una bună. Sigur, că au apărut anumite probleme pe parcurs și PNL și-a propus să corecteze aceste lucruri care până la urmă pot fi corectate. Și astăzi ministrul Finanțelor Publice a pus în dezbatere o OUG care și pentru pensionarii militari mărește pragul de neimpozitare până la 3.000 de lei”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`