Daniel Constantin (PNL), despre discuțiile privind data prezidențialelor: Coaliția a funcționat, funcționează și va funcționa bine. Cred că mâine va fi ziua decisivă în care vom depăși acest moment

Publicat: 03 07. 2024, 21:41
Foto: Facebook @ Daniel Constantin

Deputatul PNL, Daniel Constantin, a vorbit în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, despre discuțiile din coaliție cu privire la data alegerilor prezidențiale.

Daniel Constantin consideră că cea mai mare greșeală a fost faptul că s-a ieșit în public și s-a spus că există acele neînțelegeri. “Coaliția a funcționat, funcționează bine și va funcționa”, a mai precizat fostul ministru.

„Coaliția a funcționat și funcționează bine și va funcționa”

Deputatul a comentat declarațiile lui Sorin Grindeanu, care acuză PNL-ul de “răzgândeală”.

“Eu cred că aceste discuții în spațiul public, care dă mai tare, să spunem așa, nu fac bine. Și dacă spunea și Sorin Grindeanu, mai devreme, că n-a făcut bine această răzgândeală. Eu cred că ceea ce n-a făcut bine este faptul că s-a discutat în spațiul public despre modificarea datei alegerilor. Lucrurile au fost foarte clare, din punctul meu de vedere, s-a vorbit în aprilie sau martie, când s-a vorbit, că vom avea alegeri, într-adevăr, și a fost și o decizie în BPN al PNL, că vom avea o alegeri în 15 septembrie, primul tur, și respectiv 29 septembrie, cu o singură condiție, condiția să fie candidat unic. În momentul în care s-a luat o decizie contrară, evident că trebuiau să se așeze la masă. Faptul că s-a ieșit în spațiul public, nici nu mai știu cine a ieșit primul în spațiul public, dar nu mai contează, eu cred că aceea a fost greșeala. Coaliția a funcționat și funcționează bine și va funcționa.

Uitați, o să vorbim și după ziua de mâine sau după ora 09:00 dimineața, cum a spus domnul Grindeanu mai devreme și o să vedeți că se va merge mai departe pentru că există această responsabilitate față de cetățeni. Responsabilitatea de a guverna, dar sigur că sunt anumite răni care au rămas și ele cred că sunt generate de faptul că s-a vorbit foarte mult în spațiul public și pentru că au fost destul de multe jigniri care nu-și aveau locul”, a spus Daniel Constantin.

„Cred că mâine va fi ziua decisivă în care vom depăși acest moment”

Întrebat ce se va întâmpla mai departe, dacă PSD-ul se va răzbuna pe PNL pentru “răzgândeală”, Daniel Constantin a spus:

“(…) Eu cred că atunci când vrei să fii om de stat, când vrei să guvernezi, treci peste lucrurile astea, pentru că sunt alte lucruri mult mai importante decât un orgoliu personal, cine a câștigat o mică bătălie politică.

Acum nici nu știu cum se va termina, cine va câștiga, nici nu cred că trebuie pusă problema așa, câștigă PNL-ul sau PSD-ul.

Cred că trebuie să stabilească care este data alegerilor și după aceea să meargă mai departe. Sunt convins că asta se va întâmpla mâine. E adevărat că a fost un moment acum câteva zile, când discuțiile din spațiul public s-au încins foarte tare, nu mai contează, în special din zona PSD-ului, fără să acuz. Au ieșit cu declarații ceva mai acide. Acum, tonul, chiar și acesta al domnului Grindeanu, îl văd un pic mai scăzut, semn bun. Și eu am vorbit și eu colegii mei din PNL și cred că mâine va fi ziua decisivă în care vom depăși acest moment”, a mai adăugat deputatul PNL.