Daniel Constantin, despre Roxana Mînzatu, propunerea României pentru postul de comisar european: De ce este opțiunea numărul 2 și nu a fost opțiunea numărul 1? Sunt foarte multe semne de întrebare (VIDEO)

Daniel Constantin, despre Roxana Mînzatu, propunerea României pentru postul de comisar european: De ce este opțiunea numărul 2 și nu a fost opțiunea numărul 1? Sunt foarte multe semne de întrebare (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / @Daniel Constantin

Deputatul PNL, Daniel Constantin, a vorbit în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, despre propunerea României pentru postul de comisar european.

„Am cunoscut-o pe doamna Mînzatu și cred că este o persoană profesionistă”

Daniel Constantin a precizat că o cunoaște pe Roxana Mînzatu, că e o persoană profesionistă, doar că sunt foarte multe semne de întrebare în spatele acestei propuneri.

„Eu aș vrea să fac o diferențiere. Sunt două lucruri, persoana doamnei Mînzatu, pe deoparte, și pe de altă parte, modalitatea în care s-a desemnat sau se va desemna, să spunem așa, persoana care trebuie să fie comisar din partea României. Eu o să exprim o opinie personală, am cunoscut-o pe doamna Mînzatu și cred că este o persoană profesionistă, are un domeniu de expertiză în care a activat și în mediul public, și în mediul privat, și din punctul ăsta de vedere, dacă va obține un portofoliu pe profesia domniei sale, cred că va fi un… ca o opinie personală.

Acum intervine și partea cealaltă, cum a fost desemnat? De ce este opțiunea numărul 2 și nu a fost opțiunea numărul 1, dacă o considerau cea mai bună din Partidul Social Democrat?

Care este compromisul? Despre asta este vorba. Sunt foarte multe semne de întrebare și cred că de aici și domnul președinte Ciucă, care spune, am înțeles, trimitem pe cineva, dar care este portofoliul? Nu-l mai lăsăm pe domnul Negrescu, o punem pe doamna Mînzatu, că înseamnă că obținem un portofoliu mai important, adică sunt foarte multe semne de întrebare, care erau eliminate dacă se așezau cu toții la masă și gândeau o soluție care să fie cu o susținere mai largă.

Eu am participat la foarte multe discuții, și în anul 2009, când s-a desemnat domnul Cioloș, și în anul 2014 – și atunci a fost, din ce îmi amintesc eu, un acord. Nu a fost niciun fel de dispută că de ce este X și nu este Y”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`