Daniel Constantin crede că ruperea USL este posibilă în condițiile în care PNL nu dă dovadă de flexibilitate

Publicat: 21 02. 2014, 17:24

Președintele PC, Daniel Constantin, a vorbit recent despre șansele ca USL să mai aibă viitor, precizând că o rupere a Uniunii este posibilă în cazul în care liberalii nu dau dovadă de flexibilitate.

Acesta a declarat, într-un interviu pentru Gândul, că există dorință ca USL-ul să continue, dar a precizat că șansele scad cu fiecare ieșire publică și fiecare set de declarații din partea lui Crin Antonescu. 

”ÎAm multe lucruri să-i reproşez domnului Antonescu, îmi reproşez şi mie în această relaţie, dar acum e momentul să trecem peste ele pentru că reproşurile nu ajută cu nimic în conducerea unui Guvern şi a unei alianţe. Le păstrez pentru mine şi pentru viitor. Domnul Antonescu are, din păcate, schimbări destul de bruşte de atitudine sau de decizii. Pe măsură ce domnul Antonescu iese zi de zi, şansele (ca ruptura USL să fie evitată n.r.) scad proportional. În condiţiile în care nu există niciun fel de flexibilitate din partea PNL, este foarte greu”, a răspuns acesta la o întrebare privind o eventuală ruptură a USL.

Vorbind despre USD, Daniel Constantin a mărturisit că s-a coagulat și o echipă guvernamentală în jurul președintelui PSD.

”Eu văd un viitor foarte bun, e format dintr-o echipă, e o chestiune care s-a format natural. Sunt convins că va funcţiona foarte bine. Cred că oamenii vor aprecia pentru că în această formulă guvernăm. Dacă domnul Antonescu nu-şi mai doreşte USL, cu siguranţă USD va continua”, a mai spus liderul conservator.