Daniel Chițoiu: USL ia în considerare cuplarea alegerilor prezidențiale și cele europarlamentare în 2014

Publicat: 23 01. 2013, 11:06

USL ia în considerare organizarea concomitent a alegerilor prezidențiale din 2014 cu cele europarlamentare, a declarat, miercuri, vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu.

Întrebat dacă se ia în considerare cuplarea alegerilor europarlamentare de anul viitor cu cele prezidenţiale, Chiţoiu a răspuns: „Da, luăm în considerare, au fost discuţii la nivelul USL”.

Ministrul a explicat că această posibilitate va fi abordată numai când vor începe discuţiile pentru modificarea Constituţiei.

„Bineînţeles că vor avea loc ulterior negocieri cu preşedintele României, dacă este dispus să-şi întrerupă mandatul în luna mai – când vor fi alegerile europarlamentare, pentru că s-au decalat cu o lună la nivel european şi inclusiv în România – sau se va merge pe o formulă să se facă alegerile (prezidenţiale, n.r.) în luna mai şi să se preia mandatul la expirarea mandatului actualului preşedinte”, a explicat Chiţoiu, într-o emisiune de la Realitatea TV, potrivit Mediafax.

De asemenea, Daniel Chițoiu a mai spus  că USL susţine ideea reducerii numărului de parlamentari la 300 de aleşi, însă cu menţinerea sistemumului bicameral.

Mandatul preşedintelui Traian Băsescu expiră în decembrie 2014.