Daniel Buda (PNL): Suntem convinși că România va intra în spațiul Schengen de la 1 ianuarie 2025

Publicat: 08 10. 2024, 14:56
Sursa foto: Daniel Buda / Facebook

Eurodeputatul PNL Daniel Buda s-a arătat încrezător că țara noastră va adera la spațiul Schengen cu frontierele terestre de la începutul anului viitor, transmite Agerpres.

„Suntem convinși că România va intra în spațiul Schengen de la 1 ianuarie”, spune Daniel Buda (PNL)

Liberalul spune că semnalele din momentul de față sunt „mai mult decât pozitive”.

„Pot să vă spun că în momentul de faţă avem semnale mai mult decât pozitive, în primul rând că din guvernarea austriacă nu va face parte acel partid extremist care a câştigat alegerile (Partidul Libertăţii – FPOe n.e.), dar nu are o majoritate suficientă pentru a putea să-şi impună nici cancelarul şi nici miniştrii în guvern, şi suntem convinşi că România va intra în spaţiul Schengen de la 1 ianuarie 2025, cunoscut fiind faptul că noi avem îndeplinite toate condiţiile tehnice necesare pentru a putea proteja graniţele Uniuni Europene”, a declarat Daniel Buda.

Când ar putea fi luată o decizie

Potrivit liberalului, subiectul aderării depline a României și Bulgariei la Schengen va fi abordat în ședința de joi a Consiliului Justiție și Afaceri Interne, iar o decizie ar urma să fie luată în decembrie.

Daniel Buda a fost întrebat dacă există semnale clare la nivelul PPE cu privire la disponibilitatea Austriei de a da undă verde în cazul României și Bulgariei.

„Da, sunt semnale care vin şi concurează în această logică a intrării României în spaţiul Schengen de la 1 ianuarie şi, nu vreau să intru mai mult în amănunte, dar având discuţii cu ei, avem toate motivele să fim încrezători în momentul de faţă”, a răspuns Daniel Buda.