Daniel Buda, despre cazul Spitalului Pantelimon: Alexandru Rafila nu se poate deroba de această responsabilitate. Trebuie să plătească cu funcția (VIDEO)

Daniel Buda, despre cazul Spitalului Pantelimon: Alexandru Rafila nu se poate deroba de această responsabilitate. Trebuie să plătească cu funcția (VIDEO)
Sursa foto: Daniel Buda / Facebook

Eurodeputatul PNL Daniel Buda a comentat cazul Spitalului Pantelimon, luni, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și s-a arătat de părere că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, „trebuie să plătească cu ceea ce înseamnă funcția domniei sale”.

Daniel Buda (PNL), pe B1 TV: Alexandru Rafila trebuie să plătească cu funcția

Întrebat dacă liberalii mai cer demisia ministrului Sănătății, Daniel Buda a spus: „Din păcate, dacă bine țin minte, la acel spital a fost Corpul de control al domnului Rafila înainte cu două săptămâni să apară acele morți în ATI, deci practic domnul Rafila nu se poate deroba de această responsabilitate, cu tot respectul pe care îl purtăm, dar este această formă de vinovăție a faptului că nu au luat măsurile necesare și suficiente să prevină aceste mortalități”.

„Las la o parte problema sistemică a sistemului sanitar din România, dar acolo am avut un control, repet, înainte cu două săptămânii și de aceea spunem noi că domnul Rafila trebuie să plătească cu ceea ce înseamnă funcția domniei sale”, a adăugat Daniel Buda.

„Acolo a fost un control înainte, au fost controale făcute înainte cu două săptămâni de apariția acestor morți (…). De altfel (…), Corpul de control al primului ministru a mers peste Corpul de control al domnului Rafila să vadă ce a făcut cu ocazia controlului, ca să responsabilizăm această chestiune”, a mai declarat liberalul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră