Daniel Băluță, după ce ANI l-a acuzat pe Primarul General al Capitalei de incompatibilitate: Am convingerea că Nicușor Dan nu va fi în situația de a-și pierde mandatul (VIDEO)

Publicat: 08 10. 2024, 21:01

Daniel Băluță, prim-vicepreședinte al PSD și primar al Sectorului 4, a fost prezent în cadrul Știrilor B1 TV, unde a fost întrebat dacă ar fi pregătit să candideze pentru funcția de Primar General al Capitalei, în cazul în care Nicușor Dan și-ar pierde mandatul, după ce ANI l-a acuzat de incompatibilitate. Edilul Capitalei a contestat raportul ANI în instanță, iar marți ar fi trebuit ca ICCJ să dea verdictul în acest caz.

„Sunt convins că Nicușor Dan își va duce la capăt mandatul”

Daniel Băluță este de părere că Nicușor Dan nu va fi în situația de a-și pierde mandatul, ci îl va duce la bun sfârșit.

“Îi mulțumim Lui Dumnezeu că domnul Primar General este viu și nevătămat, este în perfectă siguranță. Eu, ca și cetățean al Municipiului București, am pretenția că îmi doresc să respect votul pe care bucureștenii l-au dat și sunt convins că domnul Nicușor Dan își va duce la capăt mandatul. Este un lucru firesc. În acest plan, încerc de fiecare dată să mă pun în locul unui coleg de-al meu, indiferent de disputele tehnice pe care le avem.

Îl respect foarte mult pe domnul Primar General și nu este un lucru pe care îl doresc. De aceea, nu vreau să vorbesc despre o astfel de ipoteză, pentru că am convingerea că domnul Nicușor Dan nu va fi în situația de a-și pierde mandatul. Suntem doar competitori politici”.

„Este o discuție pe care o vom avea, dacă va fi cazul”

Întrebat cine ar putea fi, totuși, candiatul din partea PSD, în cazul în care Nicușor Dan și-ar pierde mandatul, Daniel Băluță a răspuns:

“Este o discuție pe care o vom avea, dacă va fi cazul. În acest moment, inclusiv din respect pentru domnul Primar General, nu este deontologic. Nu uitați că înainte de orice sunt medic”.

Chestionat dacă și-ar dori să candideze ca Primar General, Băluță a spus: “Nu m-am gândit încă la lucrul acesta și această gândire are legătură cu anul 2028. În niciun caz cu acest moment. Vă repet, în calitate de coleg, nu este firesc, că ar însemna o lipsă de respect, în primul rând, față de votul pe care bucureștenii l-au dat”.