Daniel Băluță, despre scandalul privind planșeul din Piața Unirii: „Singurele avize care lipsesc sunt cele de sub scanul domnului primar general, pentru că dânsul refuză să își facă datoria” (VIDEO)

Publicat: 08 10. 2024, 21:04
Actualizat: 08 10. 2024, 21:05
Stare deplorabilă a Planșeului Unirii. Sursa foto: Captură video B1 TV

Daniel Băluță, primar al Sectorului 4, a atras atenția într-o intervenție pentru B1 TV că problema planșeului din Piața Unirii este o problemă de siguranță națională, pentru că acea zonă este o infrastructură critică majoră a Bucureștiului. Daniel Băluță a mai precizat că pentru începerea lucrărilor lipsesc doar avizele ce țin de Primăria Generală și l-a acuzat pe Nicușor Dan că refuză să își facă datoria:

“Diferența dintre mine și Nicușor Dan este următoarea: dânsul vorbește în nume personal, eu nu fac altceva decât să citesc concluziile pe care experții le-au dat.

Comitetul Municipal pentru situații de Urgență a decis ceea ce a decis. Dumneavoastră, jurnaliștii ați coborât împreună cu mine în interiorul planșeului și ați văzut dezastrul de acolo. Avem toate avizele, avem contractul de finanțare, avem contractul de execuție. Acea lucrare este o urgență, un pericol public pentru bucureșteni. Sunt absolut toate avizele. Singurele avize care lipsesc sunt cele de sub scanul domnului primar general, pentru că dânsul refuză să își facă datoria”.

Potrivit lui Daniel Băluță, Nicușor Dan face tot ce îi stă în putință pentru a bloca lucrările:

“Gândiți-vă că în conferința de presă în care a spus că nu este o urgență, că nu reprezintă o importanță deosebită pentru bucureșteni nu a ezitat să spună că în cazul în care vom renunța se va duce de urgență la Guvernul României să ia banii. Mi se pare ieșit din comun modul în care dânsul procedează. Mi se pare ieșit din comun să facă absolut tot ce îi stă în putință să blocheze astfel de lucrări. Este firesc și normal într-o astfel de situaie să își asume responsabilitatea pentru toate elementele ce derivă dintr-o asemenea situație”.

Daniel Băluță a mai precizat că va cere Consiliului Local să voteze pentru ieșirea din parteneriatul cu Administrația Străzilor:

“Voi supune Consiliului Local această propunere și în următoarele 10 zile vom avea un vot pe chestiunea aceasta și sper ca în întregime colegii mei să voteze pentru a ieși din parteneriatul cu Adminsitrația Străzilor, să îi oferim domnului primar general posibilitatea de a gestiona singur aceste lucruri. Se pare că în două-trei luni dânsul poate să emită avizele pe care nouă nu ni le poate emite să poată să își facă toată treaba doar în aceste condiții. Cred că suntem într-o situație demnă de Eugen Ionescu”.