Dan Voiculescu: Vreau să fiu judecat ca orice cetățean. Vezi momentele cheie ale încercărilor de a obține puterea în stat și controlul asupra justiției
Președintele fondator al Partidului Conservator Dan Voiculescu a declarat luni seară că a demisionat din Parlament și a renunțat la imunitate având trei motive solide, primul dintre ele fiind că vrea să fie judecat ca un cetățean obișnuit.
„Decizia am luat-o consultându-mi familia și am luat-o din 3 motive. Un prim motiv ar fi că mi-am dorit să fiu judecat de Justiție așa cum e judecat orice cetățean al României. Practic am vrut să transmit un semnal, poate legiuitorul se gândește să judece pe toți românii în același fel„, a declarat Dan Voiculescu.
Un alt motiv invocat de Voiculescu în cazul demisiei din Senat este faptul că își dorește să nu mai ocupe nicio funcție publică până Justiția nu-și va face datoria.
„Al doilea motiv ar fi legat de faptul că m-am hotărât să nu mai accept nici un fel de demnitate publică, până când Justiția nu își face datoria. Au fost prea multe, din păcate multe prea multe presiuni din partea puterii politice și a presei arondate lui Traian Băsescu, ca să pot să mă gândesc la o demnitate publică până când acest dosar nu e clarificat definitiv în justiția din România„, a adăugat acesta.
„Pentru cine-l cunoaște suficient de bine pe Dan Voiculescu, știe că nimic din ceea ce face nu e întâmplător. E tenace, negociază orice, are obsesii, e răzbunător și mereu, dar mereu, își urmărește obiectivele. Financiare sau politice. Își fixează ținte și nu se lasă niciodată până nu și le atinge”, constată jurnalista Sorina Matei, pe blogul personal.
Aceasta a reiterat, pe scurt, parcursul lui Dan Voiculescu în ultimii 13 ani, timp în care acesta a încercat să obțină cu orice preț puterea în stat.
„Ținta lui Voiculescu este una singură: îndepărtarea lui Traian Băsescu. Ulterior, acapararea primei funcții în stat prin „intermediari””, mai scrie Sorina Matei.
– Iunie 2006- CNSAS confirmă în unanimitate colaborarea lui Dan Voiculescu, sub numele conspirativ „Felix”, cu fosta Securitate ca poliție politică.
– Aprilie 2007- Dan Voiculescu se pune în fruntea unei comisii care, pentru prima oară în istorie, suspendă din funcție un președinte al României.
– 2007- Președintele Traian Băsescu câștigă referendumul de demitere.
– Toamna lui 2007- Dan Voiculescu renunță la mandatul de senator prin demisie.
– 2008- Dan Voiculescu redevine senator, în urma alegerilor parlamentare. În cadrul Alianței PSD- PC, sub mandatul lui Mircea Geoană, Voiculescu obține din nou locuri consistente în Parlament.
– 25 Iunie 2012- Dan Voiculescu începe să dribleze cu legile și Justiția. Dan Voiculescu își dă din nou demisia din Senat. Dosarul ICA este trimis spre judecată Tribunalului București. Voiculescu câștigă câteva luni bune tărăgănând judecata.
– 6 Iulie 2012- Președintele Traian Băsescu este a doua oară suspendat din funcție și la insistențele lui Dan Voiculescu.
– 28 Ianuarie 2013- Dan Voiculescu își dă demisia a treia oară din Senat. Dosarul se mută DIN NOU la Tribunalul București. În tot acest timp, Voiculescu anunță că își dorește a treia suspendare din funcție a președintelui Băsescu.
Vezi AICI cele mai importante momente din cariera lui Dan Voiculescu.
În final, Dan Voiculescu spune că a demisionat din respect pentru judecătorii români, spunând că demisionează pentru a nu împiedica justiția.
„Și nu în ultimul rând am avut, dacă vrei, un soi de respect pentru judecătorii din România. Judecătorii din România sunt toți judecătorii. Dacă ei sunt la Tribunal, la Curtea de Apel, la Înalta Curte, faptul că ei sunt judecători, că ei judecă, că ei sunt practic Dumnezeu pe pământ, ei sunt cei care hotărăsc dacă cineva e vinovat sau nu e vinovat, nu cred că merită această categorie numită judecători să fie tratată diferențiat sau să fie tratată așa cum am observat că se încearcă inclusiv prin presiunea pe care procurorii o au inclusiv asupra judecătorilor„, a adăugat profesorul.
Cu privire la dosarul în care este implicat, Dan Voiculescu a declarat că nu vrea să implice judecarea acestuia în spațiul public din respect pentru justiție.
„Dosarul de care vorbim noi are opinie juridică a 22 de avocați din România și din străinătate. Toate cele 22 de rezultate ale expertizei spun același lucru. Nu vreau să spun, nu vreau să discut, nu vreau să implic în spațiul public judecarea dosarului meu, dintr-un singur motiv: respectul pentru Justiție”, a declarat Voiculescu la Antena 3.