Dan Voiculescu nu renunţă la ameninţări nici de după gratii. După ce a încercat ani de zile să fenteze instanţele ascunzându-se în spatele unor mandate de parlamentar, apoi renunţând la ele tocmai ca dosarul să-i fie plimbat de la un complet de judecată la altul, Dan Voiculescu continuă să-şi facă jocul şi din puşărie.
După ce a primit 10 ani de închisoare în dosarul ICA, omul de afaceri a contestat decizia judecătorilor şi a deschis procese pe bandă rulantă cerând alţi magistraţi care să se ocupe de cazul său. Aflat după gratii acum, lui Voiculescu nu i-a mai rămas decât să posteze atacuri politice pe blogul personal.
Condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul ICA, Dan Voiculescu trece la ameninţări de după gratii.
„Nu vă pricepeți la nimic, dar pretindeți că le știți pe toate: economie de piață, strategie fiscală, politici sociale, relații internaționale, strategii de dezvoltare economică etc. V-ați asigurat un loc în istoria neagră a României, stabilind recorduri negative greu de egalat. În urma voastră rămâne o pată mare de rușine în istoria acestui popor”, scrie Dan Voiculescu pe blogul personal.
Astfel de declaraţii ar putea să cântărească greu la comisia de evaluare. Comportamentul politicianului nu e o surpriză pentru nimeni.
Dan Voiculescu a recurs la injurii şi ameninţări, nemulţumit probabil că Magistraţii Curţii Supreme i-au respins cererea de strămutare a contestaţiei pe care acesta a făcut-o în încercarea de a scăpa de pedeapsa de 10 ani de închisoare primită în dosarul privind privatizarea institutului de Cercetări Alimentare.
Contestaţia se va judeca marți la Curtea de Apel Bucureşti, deşi Voiculescu voia ca decizia în cazul său să fie luată de o altă instanţă, nu de cea care l-a băgat la închisoare. Nu e prima dată când Dan Voiculescu a încercat să fenteze instanţele.
Înainte de decizia finală, avocaţii lui Voiculescu au recuzat pe bandă rulantă judecătorii din completele care urmau să dea un verdict în cazul omului de afaceri. El însuşi şi-a dat demisia de două ori din Parlamentul României în încercarea de a se sustrage judecării.
Ambele demisii au fost calculate cu câteva luni înaintea alegerilor parlamentare, motivele invocate fiind neadoptarea unor propuneri legislative care îi aparţin. În toamna anului 2007, Dan Voiculescu s-a retras din Parlament, acuzând lipsa de susținere a proiectelor sale referitoare la prelungirea contractelor chiriașilor din casele naționalizate, reducerea TVA-ului pentru produsele alimentare de baza, fondul de solidaritate pentru pensionari și neimpozitarea profitului reinvestit.
Deşi avea experienţa anterioară a Senatului, şi dezamăgirile aferente, Dan Voiculescu a candidat pentru un nou mandat de senator în legislatura 2008-2012. Mai mult decât atât, pentru a fi sigur de reuşită, a ales cel mai favorabil colegiu şi anume cel patronat de Cristian Popescu Piedone care a avut misiunea de a-i croi drum sigur către Parlament. Nici de această dată, senatorul conservator nu şi-a dus mandatul până la capăt, el anunţându-şi demisia în plenul senatului.