Dan Șova, despre sesizarea DNA în cazul său: Raportul ANAF nu exista la data publicării sale de mass-media

Publicat: 26 07. 2011, 22:51
Foto: evz.ro

Senatorul PSD Dan Șova a declarat, marți, la emisiunea „Evenimentul Zilei„, difuzată de B1 TV, privind presupusa sesizare a DNA în cazul său că sumele înaintate de raportul ANAF legate de contractele derulate la complexele energetice Turceni și Rovinari sunt false. Acesta a precizat că raportul ANAF, publicat de mass-media pe 20 iunie, nu exista încă la acea dată.

Este vorba despre două categorii de contracte, cele de consultanță și niște contracte de litigii de zeci de milioane de euro pe care Șova și Asociații le-a băgat în contul celor două instituții. Pentru activitatea de consultanță s-au încasat 150.000 de euro pe an de la ambele„, a declarat Șova.

Senatorul a spus că raportul ANAF, publicat de mass-media pe 20 iunie, nu exista la acea dată, acesta fiind finalizat în urmă cu doar câteva zile.

Eu am scris confirmat că la data de 20 iunie acest act nu exista. Acest act probabil s-a terminat acuma 4-5 zile„, a precizat politicianul.

Este o sumă citată dintr-un act care nu există„, a ținut să explice Șova, vizavi de presupusele sume încasate de acesta și de către Victor Ponta.

Dan Șova a mai spus că nu a fost citat să se prezinte la DNA sau ANAF, „în ciuda faptului că mi-am dorit să mă cheme ANAF-ul ca să dau lămuriri„.

Dan Șova, despre sesizarea DNA în cazul său

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_9111').select();" id="embed_text_9111" />

Mai multe televiziuni au difuzat recent o informație conform căreia Direcția Generală Anticorupție (DNA) s-ar fi sesizat în privința lui Dan Șova și a liderului PSD, Victor Ponta, privind o serie de sponsorizări ilegale, în urma unei investigații a ANAF-ului la complexele energetice Rovinari și Turceni.

ANAF a descoperit prejudicii de 67 de milioane de lei la cele două instituții de stat.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, marți, vizavi de acest scandal, că se va prezenta la instituțiile statului dacă va fi chemat pentru a lămuri situația.

Înteleg că este vorba de o informaţie pe surse, care nu a fost confirmată oficial, pe care nu doresc să o comentez. Am auzit chiar că domnul Blejnar ar fi infirmat, ulterior, că ar fi vorba despre persoană mea. Personal, nu am primit nici o informare cu privire la acest caz. Dacă, în perioadă următoare, voi fi chemat la instituţiile statului, cu siguranţă mă voi prezenţa pentru a-mi spune punctul de vedere. În rest, chiar nu este nimic de comentat”, a declarat Ponta.