Dan Puric și-a anunțat candidatura la Președinție. Departamentul de comunicare al AUR dezminte că Puric ar fi candidatul partidului pentru Cotroceni

Dan Puric și-a anunțat candidatura la Președinție. Departamentul de comunicare al AUR dezminte că Puric ar fi candidatul partidului pentru Cotroceni
Facebook / Dan Puric Official

Actorul Dan Puric și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din acest an, demers în care afirmă că va beneficia de sprijinul AUR.

Dan Puric a făcut acest anunț pe scena teatrului Luceafărul, la finalul spectacolului ”Votați, mă”, o manifestare politico-artistică.

În discursul pe care l-a ținut după încheierea spectacolului, actorul a vorbit despre situația politică din România, a făcut o caracterizare a actualei clase politice, menționându-i pe Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Florin Câțu și Nicoale Ciucă. iar la final a declarat că va fi candidatul AUR la Președinție, informează Evenimentul Zilei.

Dan Puric – Poporul român merită ceva mai bun decât ce a putut oferi clasa politică în ultimii 34 de ani.

Dan Puric a declarat că din punctul său de vedere poporul român merită ceva mai bun decât ce a putut oferi clasa politică în ultimii 34 de ani. El a mai menționat că speră ca România să revină la granițele anterioare anului 1940.

La finalul evenimentului politico-cultural desfășurat la teatrul Luceafărul, spectatorii prezenți în sală i-au cântat lui Dan Puric, ”La mulți ani!”.

Ulterior, actorul și-a lansat a doua ediție a volumului ”Dulci – Jurnalul unui câine scris de un puric Dan”, o lucrare prin care el se autopropune în imaginea dulăului de pază al României.

Al doilea actor care candidează la Președinția României

Dan Puric nu este primul actor care candidează la Președinție. În 2019 Mircea Diaconu a încercat să câștige majoritatea voturilor românilor la alegerile prezidențiale având susținerea a două partide PRO România și ALDE, dar a eșuat în demersul său.

Dan Puric s-a născut în Buzău la 12 februarie 1959. A absolvit în 1985 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L Caragiale la clasa profesorului Dem Rădulescu. Debutul în actorie a venit tot în anul 1985 pe scena Teatrului Mihai Eminescu din Botoșani cu un spectacol de pantomimă și dans, potrivit tnb.ro.

George Simion: ”Dan Puric ar fi un președinte de succes al României”

În urmă cu câteva săptămâni, liderul AUR, George Simion, spunea că Dan Puric ar fi un bun președinte pentru România.

„Dan Puric este o valoare a neamului românesc și este un om care militează pentru aceleași lucruri pentru care milităm și noi. Cu siguranță, la fel cum Ciolacu spune că un candidat bun ar fi Ion Cristoiu, pot să vă spun că Dan Puric ar fi un președinte de succes al României. Cred că în orice confruntare electorală, candidatul AUR va câștiga și vom avea în sfârșit un președinte”, a spus George Simion.

Departamentul de comunicare al AUR dezminte că ar fi stabilit candidatul la alegerile prezidențiale

Departamentul de comunicare al partidului AUR dezminte informația că și-ar fi desemnat candidatul la prezidențiale în persoana lui Dan Puric, dar că măsoară popularitatea acestuia în sondaje interne, alături de alte personalități apropiate AUR.

”Informația cu privire la candidatura sigură a domnului Dan Puric nu este adevărată. Atât domnul Puric, cât și alți oameni apropiați de AUR vor fi testați într-o cursă internă a partidului care se va desfășura în perioada 16 februarie – 16 iunie.

După acea dată veți afla candidatul AUR pentru prezidențiale, prin votul românilor care vor vota candidatul AUR”, a declarat Diana Grigore pentru G4Media, despre care liderul AUR George Simion susține că este responsabilă de comunicarea partidului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`