Dan Motreanu: Guvernul condus de Marcel Ciolacu are rată de absorbție zero, în ceea ce privește fondurile structurale și de coeziune 2021-2027. Răspunderea o poartă premierul și ministrul PSD

Dan Motreanu: Guvernul condus de Marcel Ciolacu are rată de absorbție zero, în ceea ce privește fondurile structurale și de coeziune 2021-2027. Răspunderea o poartă premierul și ministrul PSD
Foto: Facebook @ Dan Motreanu

Guvernul condus de Marcel Ciolacu are rată de absorbție zero, în ceea ce privește fondurile structurale și de coeziune din exercițiul financiar 2021-2027, a declarat eurodeputatul Dan Motreanu, prim-vicepreședinte al PNL, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Dan Motreanu: Marcel Ciolacu fie minte, fie nu știe diferența dintre absorbție și contractare în cazul fondurilor UE

Liberalul a afirmat ironic că premierul „nu a ajuns cu meditațiile la economie la acest capitol”.

„Marcel Ciolacu fie minte, fie nu știe diferența dintre absorbție și contractare în cazul fondurilor UE. Nu a ajuns cu meditațiile la economie la acest capitol. Guvernul condus de Marcel Ciolacu are rată de absorbție zero, în ceea ce privește fondurile structurale și de coeziune din exercițiul financiar 2021-2027. Răspunderea o poartă premierul Marcel Ciolacu și ministrul PSD al Investițiilor și Proiectelor Europene.”, a declarat Dan Motreanu.

Dan Motreanu: Guvernul Ciolacu nu a atras niciun euro, semnează doar pentru proiecte deja contractate de Nicolae Ciucă și Marcel Boloș

Eurodeputatul PNL susține că „Guvernul Ciolacu nu a atras niciun euro, semnează doar pentru proiecte deja contractate de Nicolae Ciucă și Marcel Boloș”, în perioada în care aceștia erau premier, respectiv ministru al fondurilor europene.

„Așa cum avertizează Consiliul Fiscal, absorbția de fonduri europene în primele opt luni din anul 2024 s-a limitat la rambursări din Cadrul Financiar Multianual 2014-2020 în valoare de 2,5 miliarde de euro. În anii anteriori, când atât postul de premier, cât și cel de la MIPE erau deținute de PNL, cifrele situația a stat diferit –5,9 miliarde de euro în 2022 și 6 miliarde de euro în 2023”, a continuat Dan Motreanu.

„Acum, a trecut deja jumătate din exercițiul financiar 2021-2027 și ministrul PSD doar a semnat contracte. S-a și lăudat cu contractele semnate, în cadrul unui bilanț al absorbției fondurilor UE! Bilanțul real al absorbției – zero euro din exercițiul financiar 2021-2027. Semnarea unor contracte nu înseamnă absorbirea unor fonduri. Contractarea este etapa în care autoritățile sau beneficiarii obțin aprobarea oficială pentru finanțarea proiectelor lor. Absorbția este procesul prin care fondurile contractate sunt efectiv utilizate și cheltuite în cadrul proiectelor aprobate”, a mai declarat liberalul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`