Dan Ionescu: Coaliţia majoritară din Parlamentul României continuă să acţioneze fără simţul datoriei şi al înţelegerii spiritului legii

Dan Ionescu: Coaliţia majoritară din Parlamentul României continuă să acţioneze fără simţul datoriei şi al înţelegerii spiritului legii
Foto: adevarul.ro

Parlamentarii din Camera Deputaților au votat împotriva cererii DNA de începere a urmăririi penale pe numele premirului Victor Ponta. Cei din Senat au votat de două ori împotriva cererii DNA pentru Dan Șova, aceeași senatori care pentru Elena Udrea au stat până târziu în noapte și au votat cele șase cereri ale instanței.

Despre acțiunile Parlamentului, jurnalistul Dan Ionescu susține că parlamentarii care alcătuiesc majoritatea continuă să acționeze fără simțil datoriei și al înțelegerii spiritului legii.

Prin votul dat, membrii clanului Parlamentarilor au pornit un război cu restul instituţiilor statului român. Nu ştim dacă ei sunt conştienţi de semnificaţia propriului act. Nu au priceput nici ce au declanşat în 2012. Poate e explicabil pentru că nici Ion Iliescu nu a priceput ce a făcut atunci când a chemat minerii. Ceea ce fac ei nu este un joc politic. Fragilitatea democraţiei provine din faptul că lasă loc conştiinţelor să se manifeste şi să aleagă între bine şi rău. Este inexplicabil de ce PSD continuă să aleagă permanent răul ca formă de existenţă. Poate că pe Victor Ponta îl poţi înţelege că îşi joacă destinul politic şi personal. Nimănui nu îi place să meargă la puşcărie. Dar coaliţia majoritară din Parlamentul României continuă să acţioneze fără simţul datoriei şi al înţelegerii spiritului legii”, scrie acesta pe Adevărul.

Jurnalistul subliniază faptul că din momentul în care au votat pentru respingerea cererii de urmărire penală a premierului, majoritatea parlamentară s-a constituit într-un grup infracțional.

Ce cred Victor Ponta şi restul membrilor clanului? Că vor putea să se sustragă la infinit? Că vor putea împiedica lumea să îi alerge pe străzi? Că vor scoate jandarmii şi vor stăpânii masele? Că vor interzice Facebookul şi vor transforma România într-o dictatură? Au pornit pe un drum de pe care nu se mai pot întoarce. Insistenţa de a continua să alergi spre prăpastie este înspăimântătoare. Norocul nostru că nu a început vreun război sau că nu suntem în climaxul unei crize globale, pentru că avându-i pe aceşti oameni la putere putem să ne luam adio de la viitorul nostru. Nu mai e nevoie să mergem să dăm foc Parlamentului. Clanul Parlamentarilor tocmai ce a făcut-o pentru noi”, concluzionează Dan Ionescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`