Dan Ionescu: A început războiul "clasa politică vs DNA/SRI". Ori noi, ori ei! Klaus Iohannis are șanse mari să rămâne în istorie dacă se va poziționa în tabăra potrivită
Dacă s-ar pune zăbrele la geamurile Parlamentului, s-ar împrejmui gardurile cu sârmă ghimpată și am înmulți numărul de paznici, am avea cea mai mare pușcărie din lume și noi nu am adormi cu teama continuă că suntem furați tocmai de aceia care ne reprezintă.
Jurnalistul Dan Ionescu susține că prin aducerea prim-mistrului Victor Ponta la DNA se cere o revoluție, fie ea populară, instituțională, o revoluție a conștiințelor sau câte puțin din toate.
“A venit momentul să spunem „La revedere, România”, aşa cum am cunoscut-o în ultimii 25 de ani. Pentru că prin chemarea lui Victor Ponta la DNA a început războiul total şi final. Până acum parlamentarii mai salvau pe câte unul de la puşcăria imediată prin votul împotriva arestării. Se mai jucau pe articolele din Codul Penal şi luptau împotriva cătuşelor la TV. Interveneau ambasadele, se supăra lumea, ieşeam pe Facebook. Mai dădeau ei înapoi, mai tăcea lumea, îl mai înjurau pe Ponta, se mai supăra audienţa că tace Iohannis. De astăzi, toate acestea se opresc şi începe războiul despre care s-a vorbit mult în ultimele luni. Clasa politică vs DNA/SRI. A fost sau nu real, că s-a construit pe bune sau conjunctural o situaţie tensionată, că s-a ajuns aici prin natura lucrurilor, nimic nu mai contează. Nu se mai vede nicio cale de împăcare şi de negociere. S-a ajuns la momentul în care se spune clar: „ori noi, ori ei”, a scris acesta pe Adevărul.
Dan Ionescu subliniază faptul că președintele Iohannis se extrage acestei ecuații și are foarte multe șanse să rămână în istoria României, totul depinde de partea cu se va poziționa pentru că nu mai este timp de a rămâne pe linia de mijloc.
“Un singur nume se extrage ecuaţiei de mai sus: Klaus Iohannis. Acest om are atât de multe şanse să rămână în istoria României, cum nu cred că a avut cineva în ultima sută de ani. Tot ce trebuie să facă este să se aşeze de partea bună a istoriei. Şi să vorbească. Rar, cu dicţie sau fără, cu accent ardelenesc sau ca la Bucureşti. Dar să vorbească. Să spună un singur cuvânt astăzi: demisia. Şi să iasă şi să aleagă de partea cui vrea să fie, pentru că în astfel de războaie nu mai poţi să stai pe linia de mijloc al indecisului. Cu ei? Sau împotriva lor?”, a mai notat acesta.