Dan Cristian Popescu (PSD): „Românii prin votul lor vor da o configurație parlamentară și în baza acelei configurații, oricine va fi președintele va trebui să găsească o formulă guvernamentală”

Dan Cristian Popescu (PSD): Românii prin votul lor vor da o configurație parlamentară și în baza acelei configurații, oricine va fi președintele va trebui să găsească o formulă guvernamentală
Foto: Facebook @ Dan Cristian Popescu

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a explicat în emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin că indiferent cine va fi președintele României, acesta va trebui să găsească o formulă guvernamentală în funcție ce va decide electoratul la alegerile parlamentare. Acesta a subliniat declarațiile premierului Ciolacu care a spus că dacă ajunge președinte poate să numească premierul de la alt partid:

“Domnul Ciolacu a spus că l-ar pune pentru că a lucrat cu dânsul bine, dar nu îl pune cu forța. Românii prin votul lor din 1 decembrie vor da o configurație parlamentară și în baza acelei configurații, oricine va fi președintele până la urmă va trebui să găsească o formulă guvernamentală.

Domnul Ciolacu a spus că în cazul în care va fi ales de români președinte nu dorește, nu intenționează să dețină PSD toată puterea, să avem și președinte, și prim-ministru, și un guvern monocolor. Sigur, dacă românii spun că PSD ia 50%+1 în Parlament vom face și acest lucru. Cum nu se întrevede ca un partid să aibă 50%+1, atunci domnul Ciolacu a spus, chiar dacă vom fi primul partid, dacă avem și președintele, nu ținem să avem și prim-ministrul și îl putem ceda la un partener de guvernare, care din sondaje PNL poate fi un partener de guvernare, dar repet, nu cu forța”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`