Dan Cristian Popescu (PSD): „Dacă îndeplinește condițiile legale, fiecare cetățean trebuie lăsat să candideze” (VIDEO)

Publicat: 18 10. 2024, 17:06
Actualizat: 18 10. 2024, 17:07
Foto: Facebook @ Dan Cristian Popescu

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a comentat într-o intervenție pentru emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin controversele legate de alcătuirea listelor electorale în cazul AUR sau SOS.

“Sunt tot felul de decizii discutabile dar până la urmă românii votează, pot să voteze sau nu. Este alegerea lor în fiecare circumscripție electorală. A fost și în 2020, cred că la Constanța, soți și soție senator și deputat. Oamenii au votat, le-au văzut CV-ul și au zis ce buni sunt să îi votăm sau poate au votat fără să se interese. Atunci când votezi fără să te interesezi pe cine votezi poți să mai iei și câte o leapșă. Să votezi aiurea și să fii reprezentat de cineva care nu are calitățile pe care ți le-ai dori”.

Cât privește posibilitatea ca CCR să decidă o nouă blocare a candidaturii pentru Diana Șoșoacă la Senat, Dan Cristian Popescu a precizat:

“E destul de greu pentru CCR pentru că au de ales între a se contrazice sau a forța din nou constituția. Sunt puși într-o situație destul de complicată. E regretabil că nu a fost lăsată să candideze. Dacă îndeplinește condițiile legale, fiecare cetățean trebuie lăsat să candideze”.