Dan Barna, singurul reprezentant român la alegerile din Republica Moldova: „Particip la aceasta misiune de observare în delegația Parlamentului European”

Publicat: 19 10. 2024, 13:42
Foto: Dan Barna / Facebook

Europarlamentarul Dan Barna va fi singurul observator român la alegerile din Republica Moldova și afirmă că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au fost dezinteresați de acest eveniment istoric din Republica Moldova.

„Degeaba aruncă Ciolacu și Ciucă cuvinte pompoase”

La alegerile din Republica Moldova, atât pentru referendumul privind integrarea europeană, cât și pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, vor fi 300 de observatori internaționali și alți 435 de observatori externi, dintre care doar unul singur este din partea României.

„România lui Ciolacu şi Ciucă e iar absentă din Moldova.
Mâine, cetățenii Republicii Moldova sunt chemați să voteze la referendumul privind integrarea europeană și primul tur al alegerilor prezidențiale. Importanța geostrategică este evidentă, iar scrutinul este cel mai monitorizat din istoria țării.

300 de observatori internaționali participă la această misiune din partea Parlamentului European, din partea OSCE și a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Alți 435 de observatori externi participă pe filiere bilaterale sau din partea unor organizații specializate.
Particip la aceasta misiunea de observare în delegația Parlamentului European și abia aşteptam să întâlnesc delegații din România. Surpriza mare a fost să aflu că nu e niciunul şi sunt singurul român.

Parlamentul României, condus de PSD și PNL, a dat cu seen şi nu a trimis pe nimeni la un eveniment de importanță istorică la care toate statele europene importante sunt prezente. Absolut pe nimeni. În Moldova. Pe nimeni.

Degeaba aruncă Ciolacu și Ciucă cuvinte pompoase în declarații sforăitoare. Când ar fi nevoie de prezență şi acțiuni concrete, PSD şi PNL arată din nou că au trecut de la fapte la vorbe.
La aceste alegeri istorice în Moldova doar USR este reprezentat”, a scris Dan Barna pe Facebook.