Dan Barna, după revocarea şefei DNA: Lucrurile sunt mult mai grave. Vrem un stat în care democraţia şi domnia legii să continue să existe

Dan Barna, după revocarea şefei DNA: Lucrurile sunt mult mai grave. Vrem un stat în care democraţia şi domnia legii să continue să existe

Liderul USR, Dan Barna, a comentat decizia preşedintelui Klaus Iohannis de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Barna afirmă că hotărârea şefului statului de semnare a decretului de revocare rerpezintă un lucru normal, acesta respectând o decizie a Curţii Constituţionale (CCR).

„Preşedintele a respectat o decizie a Curţii Constituţionale, un lucru normal. Dincolo de asta însă lucrurile sunt mult mai grave şi contextual este mult mai grav. În momentul de faţă este fundamental necesar ca România să organizeze referendumul pe Justiţie, iniţiativa cetăţenească ‘Fără penali în funcţii publice’, pe care USR-ul o susţine cu toate resursele. Trebuie să devină o prevedere constituţională pentru că România a ajuns aici având penali în funcţii publice”, a declarat, pentru Agerpres, Dan Barna.

Liderul USR a adăugat că decizia preşedintelui Iohannis este una conjuncturală, care arată „cât de profundă este problema”
„Decizia aceasta, care este decizie conjuncturală, arată cât de profundă este problema. Avem de un an şi jumătate cetăţeni în stradă, avem proteste aproape continue în societatea românească şi de fapt subiectul real este ce fel de ţară trebuie să fie România din punct de vedere al Justiţiei. Există o tensiune în societate şi de aceea noi considerăm necesară obligativitatea organizării referendumului pe Justiţie, pentru că cetăţenii trebuie să se exprime ei, din acest moment, dacă vrem un stat infracţional pe care ni-l propun domnii Dragnea şi Tăriceanu, sau vrem un stat în care democraţia şi domnia legii să continue să existe”, a precizat Barna.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie