Dan Barna, despre comasarea alegerilor: „PNL speră să îi mai păcălească încă o dată pe români” (VIDEO)

Publicat: 29 01. 2024, 17:59
Actualizat: 29 01. 2024, 18:09
Foto: Inquam Photos / George Călin

Deputatul USR Dan Barna a criticat dur în emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin, planurile liberalilor de a comasa unele alegeri în speranța că vor avea un scor electoralmai bun. Dan Barna a precizat că acest scenariu este vehiculat de Nicolae Ciucă „dintr-o panică înfiorătoare care domină PNL” pentru că liberalii „au trădat România” în urma coaliției cu PSD.

Dan Barna, despre scenariul comasării alegerilor

„Acum 4 ani, românii au votat un PNL care promitea că se va bate cu PSD până în ultima clipă și după aproape un an s-au dus cu bagajele în garaj la PSD să se angajeze argați acolo. Asta pentru tot electoratul de dreapta și de centru dreapta și electoratul european și modernizator din România este o trădare, oricum o privim, asta este eticheta corectă și panica aceasta a PNL că nu mai contează pentru români încearcă să o acopere cu această manevră în care speră să îi mai păcălească încă o dată pe români zicânt, hai că vă alegeți primarul și puneți ștampila la europarlamentare. Este lașitatea domnului Ciucă, generalul Ciucă cel laș, care nu îndrăznește să facă față primei confruntări electorale din cariera domniei sale”.

Dan Barna a mai spus că scenariul comasării alegerilor va avea drept consecință modificarea unor legi importante pe repede înainte, doar pentru a cosmetiza „lașitatea lui Nicolae Ciucă”:

„Are și Codul administrativ prevederea că mandatul se ia în maxim 15-30 de zile de la validarea alegerilor, deci va trebui schimbată o grămadă de legislație ca să îi coafăm lașitatea domnului Ciucă. Asta este perspectiva foarte concretă în momentul în care ne vom trezi cu o ordonanță sau ce vor hotărâ dânșii să facă pentru această schimbare. Subsecvent sunt multe legi care se modifică. Toate vor trebui schimbate repede pe genunchi, prin Ordonanță cumva ca să coafăm tot sistemul legislativ național pentru panica celor de la PNL”.

Deputatul UDMR Szabo Odon a declarat vineri, pentru B1 TV, că formațiunea politică din care face parte nu e de acord cu comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, deoarece vreme de trei luni jumătate ar exista o administrație locală veche, cu mandatul încă în desfășurare, și o administrație locală nouă, cu legitimitatea votului în spate, dar care nu-și poate exercita autoritatea. Practic, în localitățile unde se schimbă edilii, vechii și noii primari s-ar putea sabota reciproc.