Dalai Lama, către fanii de pe Facebook: Religia nu mai este adecvată

Publicat: 14 09. 2012, 09:28
Liderul spiritual tibetan Dalai Lama a declarat printr-o postare pe contul său de Facebook că “religia nu mai este adecvată”, notează Huffington Post. Dalai Lama a scris pentru cei peste 4 milioane de fani din...

Liderul spiritual tibetan Dalai Lama a declarat printr-o postare pe contul său de Facebook că “religia nu mai este adecvată”, notează Huffington Post.

Dalai Lama a scris pentru cei peste 4 milioane de fani din întreaga lume că “fundamentarea etică a religiei nu mai este adecvată”.

Liderul tibetan a citat un paragraf din cartea publicată în 2011 “Dincolo de religie: etică pentru toată lumea”, prin care spunea că diferența dintre etică și religie este aceeși ca cea dintre apă și ceai, comentând faptul că religia nu mai poate oferi răspunsuri societăţii actuale.

Acesta a scris că toate religiile lumii care pun accent pe iubire, compasiune, răbdare, toleranță și iertarea pot face și promova valorile interioare.

“De aceea am tot mai mult convingerea că a venit timpul să găsim o modalitate de a ne gândi la spiritualitate şi la etică dincolo de religie”, a scris Dalai Lama pe Facebook.